Interessant:

Mobieltje opladen met je broek

nieuws 23 juni 2014 om 11:15

De Britse Adrien Sauvage heeft samen met Microsoft en Nokia een broek ontwikkeld waarmee je draadloos je mobiele telefoon kan opladen, terwijl het toestel in je broek zit.

De speciale 'oplaadbroek' beschikt over onderdelen van de Nokia DC-50, een compacte draadloos oplaadapparaat met een ingebouwde batterij, in de broekzakken aan de voorzijde. Als je je telefoon in de broekzak stopt, wordt het toestel middels 'inductief opladen' opgeladen. Bij deze technologie wordt er gebruik gemaakt van elektromagnetische velden die energie genereren en naar de telefoon sturen.

De oplaadbroek komt beschikbaar via Amazon.com in de sectie 'wearable technology', maar slechts voor een beperkte periode van drie maanden. De prijs van de broek ligt boven de 340 dollar (250 euro). Een groot nadeel is dat de oplaadbroek niet kan worden gewassen.

Eerder waren er concepten voor het opladen van je mobieltje met windzonne-energieluchtdans-energie, een handtas, een golftas, een speciaal t-shirtkokend watersportschoenencolaplanten, een parapluurine en onweer.

Mobieltje opladen met je broek
Mobieltje opladen met je broek

Nokia Conversations