Interessant:

Illegaal downloadrecord Game of Thrones

nieuws 19 juni 2014 om 11:03

Het laatste seizoen van de populaire HBO-serie Game of Thronesáheeft een nieuw illegaal downloadrecord behaald: in de eerste 12 uur dat het seizoen illegaal online stond, werd het al ongeveer 1,5 miljoen keer gedownload.

De file met het laatste seizoen vanáGame of Thrones werd door ongeveer een kwart miljoen personen tegelijkertijd geshared: een nieuw illegaal downloadrecord en de grootste 'hit' voor BitTorrent ooit. Na 12 uur was het seizoen al 1,5 miljoen keer gedownload en de verwachting is dat dit aantal de komende dagen oploopt naar 7,5 miljoen.

Het laatste seizoen vanáGame of Thronesábreekt niet alleen het illegale downloadrecord, ook andere records worden gebroken. Volgens officieel (Amerikaanse) cijfers was dit seizoen (getiteld The Children) het beste bekeken seizoen van de serie tot dusverre, met 7,1 miljoen kijkers.

Het voorgaande illegaal downloadrecord stond ook op naam van Game of Thrones: toen werd een file van de serie door 200.000 mensen tegelijkertijd gedownload. Spelfabrikant Telltale komt later dit jaar komt later dit jaar met een game gebaseerd op Game of Thrones.

TorrentFreak