Interessant:

LG start uitrol nieuwe LG G Pad-tablets

nieuws 12 juni 2014 om 10:32

LG is begonnen met de uitrol van de nieuwe LG G Pad-tablets, bestaande uit de LG G Pad 7.0, G Pad 8.0 en G Pad 10.1. De G Pad 7.0 wordt aankomende week in Europa uitgerold, de andere twee modellen volgen de komende weken.

LG kondigde haar nieuwe LG G Pad-serie afgelopen mei aan, maar maakte toen nog niet veel details over de specificaties en beschikbaarheid bekend. Nu hebben de Koreanen officieel laten weten dat de mid-range tablets de aankomende weken in Europa beschikbaar komen en tevens heeft LG specificaties van de nieuwe tablets vrijgegeven.

In de nieuwe LG G Pad-serie heb je de keuze uit een 7-inch, een 8-inch en een 10,1-inch model, respectievelijk deáG Pad 7.0, G Pad 8.0 en G Pad 10.1. Alle drie de modellen draaien op Android 4.4 en zijn voorzien van een 1,2GHz quad-core processor met 1GB RAM, een 1,3-megapixel frontcamera en een True HD IPS HD WXGA (1.280 x 800 pixels) display. Tevens vind je op alle drie de tablets de QPair 2.0-technologie (voor een naadloze convergentie tussen Android-tablet en Android-smartphone via Bluetooth. Zo kan je bijvoorbeeld notificaties en berichten van je smartphone op je G Pad ontvangen en direct vanaf de tablet beantwoorden). Andere handige functies zijn Knock Code (toestel unlocken door er in bepaald patroon op te tikken), Smart Keyboad (leert je typepatroon en helpt fouten voorkomen) en Dual Window (scherm in twee splitsen en twee apps tegelijkertijd gebruiken).

LG G Pad 10.1, G Pad 8.0 en G Pad 7.0
LG G Pad 10.1, G Pad 8.0 en G Pad 7.0

De G Pad 7.0 en G Pad 8.0 komen in het wit, oranje, zwart of blauw. De G Pad 7.0 beschikt over een 3-megapixel camera, een 4.000 mAh batterij en 8GB geheugen. De G Pad 8.0 en G Pad 10.1 zijn voorzien van een 5-megapixel camera en 16GB geheugen. Het 8-inch model heeft een 4.200 mAh batterij en komt net als de G Pad 7.0 in het wit, oranje, zwart of blauw. De G Pad 10.1 komt in het zwart of rood en is voorzien van een 8.000 mAh batterij.

"LG begrijpt dat mensen verschillende behoeftes hebben en wij willen onze consumenten verschillende opties bieden qua formaat, uiterlijk en prijs, maar wel allemaal inclusief de beste kerntechnologie van LG", aldusáDr. Jong-seok Park, CEO vanáLG Electronics Mobile. "Met onze nieuwste tablets geeft LG consumenten opties om dat apparaat te vinden dat het beste bij hun lifestyle en wensen past".

Er is nog geen informatie over de exacte beschikbaar en prijs van deáG Pad 7.0G Pad 8.0áenáG Pad 10.1áin Nederland.

Korea Newswire