Interessant:

Angry Birds Epic wereldwijd beschikbaar

nieuws 12 juni 2014 om 10:00

Angry Birds Epic, de nieuwe free-to-play turn-based RPG met bekende Angry Birds-karakters van de Finse gameontwikkelaar Rovio, komt vanaf vandaag officieel wereldwijd beschikbaar voor iOS en Android.

Rovio introduceerde Angry Birds Epic reeds afgelopen maart: het spel werd gelanceerd met een zogenaamde 'soft launch' en was in eerste instantie alleen beschikbaar in de iTunes Stores van Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Nu Rovio de eerste feedback na deze soft launch binnen heeft, wordt het spel wereldwijd officieel gelanceerd voor iOS en Android.

Angry Birds Epic bevat de karakters uit de voorgaande Angry Birds-games, maar de gameplay is geheel anders. De game (die speelt op een fantasy-versie van Piggy Island) is een 'turn-based RPG', dat wil zeggen dat het meer een schaakspel is waarbij de vogels en varkens om de beurt tegen elkaar moeten vechten.

Angry Birds Epic is free-to-play (dus gratis te downloaden), maar bevat in-app aankopen. Rovio's vorige Angry Birds-game, het racespelletje Angry Birds GO!, kreeg eerder bijzonder veel kritiek wegens de opdringerige in-app aankopen.

Angry Birds Blog