Interessant:

Gerucht: Samsung komt met opvouwbare tablet

nieuws 11 juni 2014 om 15:24

Volgens de laatse geruchten werkt Samsung aan een 8-inch of 9-inch tablet met een 1080p Full HD-display, waarvan je het scherm zou kunnen opvouwen om het apparaat in een smartphone te transformeren.

Er is echter verder nog helemaal niets bekend over Samsungs 'opvouwbare' tablet. Het toestel moet in elk geval bijzonder dun zijn - anders krijg je wel een bijzonder dikke smartphone als je de tablet hebt opgevouwen.

Samsung werkt verder al enige tijd aan flexibele AMOLED-displays, waarmee gebogen AMOLED-schermen, zoals van de Samsung Galaxy Round (een toestel dat alleen in Zuid-Korea is verschenen), mogelijk zijn. Wellicht zijn hier in de toekomst ook oprolbare displays mee mogelijk. Motorola zou momenteel eveneens werken aan een oprolbaar display.

Nokia diende in het verleden ook al eens een patentaanvraag in voor een opvouwbare Nokia Communicator (met vier opvouwbare elementen), maar dit toestel is uiteindelijk niet ontwikkeld. In 2008 verscheen een concept voor de 'Packet', een opvouwbare mobiele telefoon.

In 2008 werden tevens de Readius ('s werelds eerste mobieltje met uitvouwbare display) en het Nokia Morph concept (waarmee wellicht ooit elastische mobieltjes mogelijk worden) getoond.

Flexibel AMOLED-display
Flexibel AMOLED-display

Android Authority