Interessant:

Sony trekt stekker uit Sony PSP

nieuws 5 juni 2014 om 12:04

Na 10 jaar trekt Sony de stekker uit de Sony PlayStation Portable, beter bekend als de Sony PSP. De Japanse elektronicagigant voert met de PS Vita al enige tijd de opvolger van de PSP.

Sony stopt deze maand met de levering van de Sony PSP in Japan: in januari waren de Japanners al gestopt met de levering van de PSP in de Verenigde Staten. Later dit jaar stopt ook de levering in Europa. De originele PSP werd in 2004 uitgebracht en er zijn meer dan 76 miljoen exemplaren van verkocht.

Van de PSP zijn veel verschillende editie verschenen, zoals de PSP-2000 Slim & Lite (een slanker en lichter model) in 2007, de PSP-3000 (een verbeterde editie van de PSP Lite met een hoger resolutie display en ingebouwde microfoon) in 2008 en de PSP-E1000 (een budget-uitvoering zonder WiFi-ondersteuning) in 2011. Een enorme flop was de PSP Go! uit 2009. Deze uitvoering van de PSP had uitschuifbare controls en je kon er alleen downloadable games op spelen - iets waar gamers niet op zaten te wachten.

Sony introduceerde in 2011 de PS Vita, een opvolger van de PSP met onder meer een camera aan de voor- en achterzijde, WiFi, Bluetooth, GPS, een 5-inch touchscreen en een multi-touchpad aan de achterzijde. De verkoop van de Vita blijft vooralsnog ver achter bij die van de PSP.

Sony PSP Lite
Sony PSP Lite

Associated Press