Interessant:

Acer Liquid X1 gepresenteerd

nieuws 2 juni 2014 om 09:58

Acer heeft de Liquid X1 aangekondigd, een smartphone/phablet met een 5,7-inch display, een 1,7GHz octa-core processor en 4G/LTE-ondersteuning.

De Acer Liquid X1 moet niet verward worden met de Huawei MediaPad X1 (7-inch tablet), die eerder werd aangekondigd. De Liquid X1 is een 160 gram zware phablet met een groot 5,7-inch scherm, een 1,7GHz octa-core processor met 2GB RAM en een quad-core grafische chip. Het toestel ondersteunt WiFi en 4G/LTE (volgens de LTE Categorie 4 Standaard waarmee 150 Mbps downloads mogelijk zijn).á

Verder is de Liquid X1 voorzien van een 13-megapixel camera (met f/1.8 diafragma en een snelle sluitertijd van slechts 0,3 seconden) aan de achterzijde. Met de functie 'Free Focus' doet de camera al het focuswerk voor je en met 'Bright Light' kan je high-speed opnames maken bij weinig licht. De functie 'Motion Tracking' zorgt ervoor dat je bewegende beelden scherp vastlegt en met de optie 'Selfies' maak je met de frontcamera snel mooie zelfportretten.

Andere functionaliteiten op de Liquid X1 zijn 'Acer Zoom Fit' (reduceert de interface tot 4-inch als je het toestel metáÚÚn hand gebruikt) en de AcerFloat-interface (snelle multitasking, omdat meerdere appvensters open kunnen blijven staan). Dankzij het AcerRAPID-design kan je snel met een druk op de knop de camera starten, een belletje plegen of je favoriete app opstarten. Tot slot is het toestel uitgerust met het Android 4.4 KitKat-besturingsysteem, 16GB geheugen en een microSD-kaartslot.

De Acer Liquid X1 verschijnt in het derde kwartaal van 2014. Informatie over de prijs en beschikbaarheid volgt. Vorige week presenteerde Acer ook al drie nieuwe smartphones: de Liquid E700, Liquid E600 en Liquid Z_200.

Acer Liquid X1
Acer Liquid X1

Acer