Interessant:

Qualcomm komt met smartwatch-chip

nieuws 27 mei 2014 om 10:38

Chipfabrikant Qualcomm lanceert waarschijnlijk later dit jaar een nieuwe processor voor smartwatches. Het is nog niet bekend welke merken de chip zullen adopteren.

Qualcomm bracht eind 2013 een eigen concept-smartwatch, de Qualcomm Toq (uitgesproken als 'Talk'), uit. Dit model (met een 200MHz ARM Cortex M3-microprocessor) was vooral bedoeld om nieuwe technologieen te tonen. Zo beschikt de Toq over een Mirasol-display, dat net als een E-ink display goed af te lezen is in zonlicht (maar daarentegen wel in kleur is). Het display heeft ook een backlight voor als het donker is. Daarnaast ondersteunt de Toq de Nuance-stemherkenningstechnologie, waarmee tekstberichten kunnen worden ingesproken.

Qualcomm is momenteel één van de grootste leveranciers van smartphone-chips en het brengt geregeld nieuwe Snapdragon-processors op de markt. Maar nu heeft Qualcomm verklaart dat het ook "alle benodigde technologie heeft om smartwatch-chips te maken". "Nog dit jaar komen er wearable devices met Qualcomm-chips op de markt", aldus Qualcomm. De chipfabrikant wil echter nog niet zeggen welke fabrikanten de Qualcomm-processor zullen gaan gebruiken.

Qualcomm Toq
Qualcomm Toq

Tapei Times