Interessant:

Parrot Bebop: ultralichte drone met Full HD-camera

nieuws 23 mei 2014 om 17:16

Parrot introduceert de Bebop Drone, een geavanceerde hightech-quadricopter voor de recreatieve markt, met alle eigenschappen van een professionele drone. De drone beschikt onder meer over een Full HD-camera.

De Parrot Bebop Drone is voorzien van een camera aan de voorzijde met een 14-megapixel 'fisheye-lens' die video-opnamen in Full HD (1.080 x 1.920 pixels) maakt en die hoogwaardige live-beelden van de vlucht streamt naar de smartphone of tablet waarmee je hem bestuurt. Je wijzigt de kijkhoek van deze camera met je duim, direct in de besturingsapp zelf. Deze verplaatsing binnen het gezichtveld van 180° gebeurt volledig digitaal.

De ingenieurs van Parrot hebben unieke algoritmes ontwikkeld voor 3-assige beeld­stabilisatie die een constante kijkhoek mogelijk maakt, ongeacht de hellingshoek van de Bebop Drone of onverwachte bewegingen door turbulentie. De camera van de Parrot Bebop Drone zit op een ingenieuze ophangconstructie die is voorzien van rubberen schokdempers.

De beelden die de Bebop Drone opneemt, worden digitaal verwerkt door een Parrot P7 dual-core processor, een GPU en een gepatenteerde Image Signal Processor. De opnamen worden met hoge kwaliteit opgeslagen in het 8GB grote flash-geheugen van de Parrot Bebop Drone. Nadat de drone is geland, kan je de video-opnamen (MP4-formaat) en foto's (JPEG- en DNG-formaat) via WiFi of via de ingebouwde micro-USB aansluiting naar het besturingsapparaat kopiėren, of naar een computer.

Parrot Bebop Drone
Parrot Bebop Drone

De Parrot Bebop Drone wordt bestuurd via een WiFi-verbinding met de gratis meegeleverde FreeFlight 3.0-app voor iOS en voor Android-smartphones en -tablets. De Parrot Bebop Drone  beschikt over 4 wifi-antennes met MIMO-functie (Multiple Inputs Multiple Outputs) in de frequentiebanden 2,4GHz en 5GHz. Bij storing in het netwerk kan de piloot desgewenst overschakelen naar een andere frequentie. De Bebop Drone maakt gebruik van een GNSS-chipset die GPS-, GLONASS- en GALILEO-gegevens levert. De Bebop Drone  vliegt autonoom en kan zelfstandig terugkeren naar de plaats van opstijgen. 

De Parrot Bebop Drone is leverbaar vanaf het vierde kwartaal van 2014 voor een nog onbekende adviesprijs.

Parrot