Interessant:

NVIDIA trekt stekker uit smartphone-chips

nieuws 17 mei 2014 om 10:01

Chipfabrikant NVIDIA stopt met de ontwikkeling van processors voor smartphones en gaat zich weer toeleggen op de productie van grafische processors.

De concurrentie op de smartphone- (en tablet-)markt voor processors is momenteel moordend en NVIDIA kan haar concurrenten Qualcomm en MediaTek maar moeilijk bijbenen. Daarnaast richten ook steeds meer andere grote partijen - denk vooral aan Intel - zich op de smartphone- en tabletmarkt. NVIDIA heeft daarom besloten zich niet meer te mengen in deze strijd en zich vooral te gaan richten op haar kernactiviteit: de ontwikkeling van grafische processors.

NVIDIA kondigde begin 2013 de NVIDIA Tegra 4-processor aan, die onder meer gebruikt werd in de NVIDIA Shield en deáAsus Transformer Pad Infinity (2013 model), maar verder weinig succesvol was. De voorgaande NVIDIA Tegra 3-chip was succesvoller en werd onder meer toegepast in deáAsus Transformer Pad TF300T, de Microsoft Surface, de Google Nexus 7 (2012), de LG Optimus 4X HD, de HTC One X en de HTC One X+.

NVIDIA Tegra 4-processor
NVIDIA Tegra 4-processor

Wall Street Journal