Interessant:

BlackBerry Z3 goed verkocht in Indonesië

nieuws 14 mei 2014 om 16:23

Eindelijk is er een beetje goed nieuws voor BlackBerry: de BlackBerry Z3, een budget-smartphone exclusief voor de Indonesische markt, verkoopt bijzonder goed.

Drie lokale providers in Indonesië zeggen dat al hun pre-order exemplaren van de BlackBerry Z3 zijn uitverkocht. De BlackBerry Z3 is de eerste smartphone die voortkomt uit BlackBerry's strategische partnership met fabrikant Foxconn. Het toestel heeft een full-touch 5-inch display en draait op het BlackBerry 10.2.1-besturingssysteem. BlackBerry Messenger 6 is voorgeinstalleerd en de telefoon ondersteunt FM-radio.

Leuk op de Z3 is de camera met Time Shift-functionaliteit waarmee je zeker weet dat je een foto maakt wanneer iedereen lacht en de ogen open heeft. Met de Story Maker-optie kan je foto's en video's samenvoegen (met muziek en effecten) tot een verhalende HD-video, die je direct op YouTube kan delen. Het toestel heeft zowel een camera aan de voorzijde (1,1-megapixel) als achterzijde (5-megapixel). 

De BlackBerry Z3 werd begin dit jaar tegelijkertijd aangekondigd met de BlackBerry Q20 (die is voorzien van touchscreen én fysiek qwerty-toetsenbord). De Z3 komt vooralsnog niet naar Nederland; de Q20 komt later dit jaar wel naar de Nederlandse winkels.

BlackBerry Z3
BlackBerry Z3

IntoMobile