Interessant:

Huawei Ascend P7 aangekondigd

nieuws 7 mei 2014 om 14:16

Huawei heeft, zoals verwacht, vandaag officieel de Huawei Ascend P7 aangekondigd. De P7 is een 6,5 millimeter dikke smartphone met een 5-inch Full HD-display, 4G-ondersteuning en een 13-megapixel camera.

De Huawei Ascend P7 biedt een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de Huawei Ascend P6, zowel op het gebied van hardware als software. De smartphone meet 5-inch en het Full HD-display én de achterzijde zijn gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glass 3. Het fraaie metallic design heeft een oppervlakkte van meerdere lagen, waardoor er een verfijnd 'spin effect' micropatroon ontstaat. Huawei zegt voor het design "een harmonie van design-invloeden uit het westen met attentie voor details uit het oosten" te hebben gecombineerd. Het design is geinspireerd "op de natuurlijke golven van een waterdruppel, waardoor de telefoon een gevoel van natuurlijk puurheid heeft en gebruikers een meer comfortabele grip hebben", aldus Huawei.

Het toestel is uitgerust met 4G-support, een 13-megapixel camera met Sony's 4de generatie BSI-sensor en f/2.0-diafragma, zodat je onder alle omstandigheden fraaie foto's maakt. Middels de Ultra Snapsnot-functie activeer je de camera vanuit de lockmodus in 1,2 seconden door dubbel te klikken op de volumetoets. De 8-megapixel frontcamera is onder meer voorzien van een panorama-selfie-modus en de mogelijkheid om selfie-video's in Full HD-kwaliteit op te nemen. Dankzij de Image Signal Processor (ISP) kan je rekenen op controle over geavanceerde camerafunctionaliteiten als autofocus, witbalans, focus en belichting. Met de Voice Photo-functie leg je foto's vast met daarbij een audioclip van 10 seconden.

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

De Ascend P7 draait op Android (versie 4.4.2 KitKat) en maakt gebruik van Huawei's Emotion Ui 2.3-interface. 4G/LTE-support zorgt voor snel mobiel internet en de 2.500 mAh batterij garandeert een lange accuduur. Met de power saving management-modus kan je de batterij sparen door apps uit te schakelen die in de achtergrond draaien. In de 'super power-saving'-modus wordt het scherm gedimd en blijven alleen de basisfuncties (zoals de belfunctie en de contactlijst) actief en wordt minder dan 10 procent energie gebruikt.

"Huawei's continue toewijding aan de ontwikkeling van premium smartphones in de laatste drie jaar heeft zich uitbetaald. We zijn nu de wereldwijde nummer drie wat betreft smartphoneverkoop en ons werk groeit gestaag in sleutelregio's als China en West-Europa", aldus Richard Yu, de CEO van Huawei. "De lancering van de Huawei Ascend P7 daagt wederom de huidige industriestandaarden uit door het smartphonedesign, de camera-ervaring en de mobiele connectiviteit te herdefinieren".

De Huawei Ascend P7 komt in een zwarte, witte of roze uitvoering en zal voor een adviesprijs van 449 euro in Nederland verschijnen.

portablegear.nl