Interessant:

Swatch wil geen iWatch

nieuws 5 mei 2014 om 12:41

De Zwitserse horlogemaker Swatch, de grootste horlogemaker ter wereld, wil niet dat Apple een smartwatch onder de naam iWatch uitbrengt. Het vindt die naam te veel lijken op de eigen iSwatch.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple dit najaar een smartwatch uitbrengt onder de naam iWatch, maar dat is vooralsnog niet bevestigd. Mocht Apple echter daadwerkelijk de naam 'iWatch' gebruiken, dan gaat Swatch een rechtszaak aanspannen om dit te voorkomen. De naam lijkt te veel die van de iSwatch, aldus Swatch.

De iSwatch is een technologisch geavanceerd horloge van Swatch. In sommige landen landen, waaronder Turkije, Chili, Colombia, Taiwan, Mexico, Japan en Rusland, heeft Apple al gepoogd de merknaam 'iWatch' te registreren. Vooralsnog doet Swatch daar niets tegen.

Eerder lekte een concept van de iWatch met een flexibel display uit. Volgens de geruchten komt de iWatch in oktober 2014, tegelijkertijd met iOS 8 en de iPhone 6, officieel op de markt en zal de marketing rondom de iWatch vooral gericht zijn op 'gezondheid en fitness'.

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iWatch (concept)
iWatch (concept)

RTL Nieuws