Interessant:

Update voor Microsoft Internet Explorer (ook voor Windows XP)

nieuws 2 mei 2014 om 09:47

Microsoft heeft een upgrade voor Internet Explorer uitgerold waarmee het veelbesproken beveilingslek wordt gedicht. Opmerkelijk is dat update ook voor Windows XP beschikbaar is.

Microsoft gaf eerder deze week een veiligheidswaarschuwing uitávoor een veiligheidsbug in versies 6, 7, 8, 9, 10 en 11 van Microsoft Internet Explorer. Door de bug konden hackers mogelijk toegang krijgen tot de computers van gebruikers als zij de browser gebruikten in de 'onveilige modus' en klikten op links naar besmette websites. Als je 'automatische updates' hebt ingeschakeld, wordt de browser automatisch geupdatet. Als je deze optie niet hebt ingeschakeld, moet je de update handmatig downloaden.

Uitzonderlijk is dat Microsoft de update ook voor Windows XP - dat het officieel niet meer ondersteunt, maar dat nog wel op 30 procent van de bedrijfslaptops draait - beschikbaar stelt. Microsoft schrijft: "We hebben de beslissing genomen om de veiligheidsupdate ook voor Windows XP-gebruikers beschikbaar te stellen. Windows XP wordt niet langer ondersteund door Microsoft en we raden onze klanten aan om te upgraden naar een recenter besturingssysteem, zoals Windows 7 of Windows 8.1. Daarnaast adviseren wij klanten om te upgraden naar de laatste versie van Internet Explorer, IE 11".

Microsoft