Interessant:

Veiligheidsbug in Internet Explorer

nieuws 28 april 2014 om 10:33

Microsoft heeft een waarschuwing uitgegeven voor een veiligheidsbug in versies 6, 7, 8, 9, 10 en 11 van Microsoft Internet Explorer. Microsoft rolt een bug-fix ervoor uit.

De veiligheidsbug kan mogelijk vooral zorgelijk zijn voor gebruikers van oudere Windows-software, zoals Windows XP. Uit onderzoek van anti-virusfabrikant Symantec blijkt dat 30 procent van de bedrijfslaptops nog draait op Windows XP. Aangezien Microsoft dit jaar definitief afscheid nam van Windows XP, wordt voor de Explorer-versies die op deze versie draaien géén (automatische) bug-fix uitgerold. Dat betekent dat gebruikers van deze versies extra kwetsbaar zijn voor hackers als zij hun software niet handmatig upgraden.

Door de veiligheidsbug kunnen hackers beperkt toegang krijgen tot computers van gebruikers van Internet Explorer 6 tot en met 11. Dat kan overigens alleen als gebruikers de browser in de 'onveilige modus' gebruiken, wat niet de standaard instelling is. Microsoft komt met een automatisch bug-fix update voor alle Windows-softwareplatformen die het nog ondersteunt.

Naschrift: Microsoft heeft op 1 mei 2014 een upgrade uitgerold om de veiligheidsbug te verhelpen, ook voor Windows XP.

Cellular-news