Interessant:

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 gehackt

nieuws 24 april 2014 om 11:17

Onderzoekers van het Duitse Security Research Labs (SRLabs) hebben de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S5 weten te 'hacken' met behulp van een gekopieerde vingerafdruk.

De Samsung Galaxy S5 is Samsungs eerste smartphone met een vingerafdruksensor, in navolging van de concurrende iPhone 5S. SRLabs wist met behulp van een gekopieerde vingerafdruk probleemloos de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 te 'hacken' - al is hier 'misleiden' wellicht een beter woord. Dit kan een groot probleem zijn, omdat kwaadwillenden zo met een gekopieerde vingerafdruk eenvoudig toegang kunnen krijgen tot alle (gevoelige) informatie van een gebruiker. Ook is het mogelijk om met de gekopieerde vingerafdruk betalingen te verrichten via PayPal. Samsung heeft nog geen reactie gegeven op de kwestie.

In september 2013 wist de de Duitse 'Chaos Computer Club' op ongeveer dezelfde wijze - met behulp van een nep-vingerafdruk - de vingersensor van de iPhone 5S te hacken. De hackers maakten toen gebruik van een gekopieerde vingerafdruk van een iPhone-gebruiker om met een 'vingerafdruk' in de iPhone te komen. De vingerafdruk werd op een stuk glas gezet en vervolgens gekopieerd met een dun laagje folie. Vervolgens kon met deze gekopieerde vingerafdruk eenvoudig de Touch ID-beveiliging van de iPhone 5S worden omzeild. 

Eerder spraken verschillende burgerrecht- en privacyorganisaties, hun zorgen uit over de vingerafdruklezer op de iPhone 5S.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

PC Mag