Interessant:

Nike geloof niet meer in wearables

nieuws 24 april 2014 om 09:36

Ondanks de hype die momenteel rond wearables hangt, blijkt het voor fabrikanten moeilijk om er geld mee te verdienen. Sportfabrikant Nike gooit zelfs de handdoek in de ring: het trekt de stekker uit haar FuelBand fitness-tracker.

Nike had plannen om een upgrade van de Nike FuelBand fitness-tracker te introduceren, maar stopt nu helemaal met de ontwikkeling van deze productlijn. Nike blijft wel de huidige producten verkopen en belooft de services te blijven ondersteunen. Nike zegt dat de huidige tweede-generatie FuelBand SE een belangrijk product voor Nike blijft en dat dit model zelfs in nieuwe 'METALUXE'-kleuren (wat dat ook moge zijn) beschikbaar komt.

Een team van ongeveer 70 mensen werkten aan de FuelBand fitness-tracker: van hen staan er nu 55 op straat. Nike richt zich de laatste tijd veel meer op software, dat het ook beschikbaar stelt voor externe ontwikkelaars.

Nike ontwikkelde ook samen met TomTom de Nike+ SportWatch GPS-smartwatch. Ook dit product lijkt vooralsnog gewoon op de markt te blijven.

Nike trekt stekker uit FuelBand fitness-tracker
Nike trekt stekker uit FuelBand fitness-tracker

Cellular-news