Interessant:

Google Search en Navigation meest gebruikte apps tijdens rijden

nieuws 18 april 2014 om 11:03

Volgens onderzoek van Strategy Analytics zijn Google Search en Google Navigation de twee meest gebruikte applicaties tijdens het rijden in West-Europa en in de Verenigde Staten.

Volgens het onderzoek vanáStrategy Analytics maakt 48 procent van de smartphonebezitters in de Verenigde Staten tijdens het autorijden gebruik van apps. In Europa is dit 37 procent en in China bedraagt dit percentage maar liefst 78 procent. De meest gebruikte apps tijdens het rijden áin de Verenigde Staten en West-Europaázijn Google Search en Google Navigation.

Daarnaast wordt in de Verenigde Staten en Europa de Facebook-app veel gebruikt. Verder wordt vooral in de Verenigde Staten tijdens het rijden veel gebruik gemaakt van Pandora (streaming-service). In China zijn in de auto weer heel andere apps populair: vooral QQ, WeChat (messaging-diensten) en Sina Weibo (het Chinese Twitter) worden daar onderweg gebruikt.

"Autorijders gebruiken vaak services als search, navigatie en parkeerplaatsvind-apps", aldus een analist van Strategy Analytics. "Deze diensten bieden tijdens het rijden duidelijke voordelen. Consumenten vertellen ons dat ze toegang willen hebben tot deze apps via een in de auto ingebouwd systeem om de afleiding in het verkeer te minimaliseren, maar de huidige auto-connected systemen laten nog veel te wensen over".

Diensten als Apple CarPlay en Google's Open Automotive Alliance hebben volgensáStrategy Analytics wel de potentie om tijdens het rijden een betere toegang tot een breed scala aan apps te bieden, maar door implementatieproblemen zouden deze oplossingen vooralsnog geen vloeiende gebruikerservaring bieden.

Google Maps
Google Maps

Cellular-news