Interessant:

Mobistar neemt deel failliete Euphony over

nieuws 14 april 2014 om 08:43

De Belgische operator Mobistar heeft een akkoord bereikt met de met de curatoren over de overname van bepaalde activa van Euphony Benelux dat begin april failliet werd verklaard.

De ADSL-klanten en de klanten voor vaste telefonie worden overgenomen waardoor de dienstverlening naar deze klanten verzekerd blijft. Mobistar heeft ook de "intentie om de overgenomen activiteiten verder te zetten met een aantal voormalige personeelsleden". De Euphony-consultants die het wensen kunnen daaromtrent rechtstreeks contact opnemen met Mobistar.

Mobistar neemt ook het merk Euphony en de aanverwante merken die betrekking hebben op de telecomactiviteiten over. De (Belgische) klanten voor mobiele telefonie zijn Mobistar-klanten en voor hen wijzigt er niets door het faillissement. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Euphony Nederland is, naar eigen zeggen, "volledig zelfstandig, omdat het recentelijk is overgenomen door een groep investeerders" en "de dienstverlening in Nederland wordt onverminderd voortgezet".

De rechtbank van koophandel in Antwerpen verklaarde begin april het Belgische telecom- (en energie)bedrijf Euphony definitief failliet. Euphony had zijn verkopers al sinds de zomer niet meer betaald. Euphony was in het verleden onder meer sponsor van de Belgische voetbalclub RC Genk en van de Tilburgse voetbalclub Willem II.

Mobistar