Interessant:

Age of Empires: World Domination voor iOS en Android

nieuws 14 april 2014 om 11:49

Een nieuwe editie van het klassieke strategiespel 'Age of Empires' komt aankomende zomer naar iOS, Android en Windows Phone onder de titel 'Age of Empires: World Domination'.

Het originele Age of Empiresáwerd ontwikkeld in 1997 voor de PC en Mac door het Amerikaanse Ensemble Studios, een dochterstudio van Microsoft die in 2009 werd gesloten.áAge of Empires: World Dominationávoor iOS, Android en Windows Phone wordt ontwikkeld door de Japanse studio KLab Inc.

Age of Empires: World Dominationáwordt waarschijnlijk een free-to-play game (met in-app aankopen) en in de game kan je spelen met verschillende historische karakters en hun bijbehorende beschavingen (bijvoorbeeld Atilla de Hun en de Hunnen of Koning Arthur en de Celten). KLabs belooft een "eenvoudige en intuitive touch-besturing".

Age of Empires: World Dominationástaat gepland voor de zomer van 2014. Later dit jaar vervolgt ook een andere populaire PC-gameserie zijn leven op de tablet en smartphone: dan komt EA met RollerCoaster Tycoon 4 Mobile.

BusinessWire