Interessant:

Olympus introduceert robuuste TG-3 en superzoom SH-1

nieuws 31 maart 2014 om 10:49

Olympus heeft haar camera-assortiment uitgebreid met de robuuste Olympus Stylus Tough TG-3 outdoor-camera en de geavanceerde Olympus Stylus SH-1 superzoom-camera.

De Olympus Stylus TOUGH TG-3 is een robuuste camera (met ergonomische grip) die vriesbestendig (tot -10 graden Celsius), waterbestendig (tot 15 meter), valbestendig (tot 2,1 meter), drukbestendig (tot 220 kilogram) en stofbestendig is. De ingebouwde manometer registreert hoogte en waterdiepte en geeft een waarschuwing als je tot 15 meter diep in het water zit. Deze outdoor-camera heeft een high-speed groothoeklens en beschikt over een krachtige TruePic VII-beeldprocessor, die ook te vinden is op Olympus' compacte systeemcamera's.

Naast een 16-megapixel CMOS-sensor beschikt de TG-3 ook over geintegreerde WiFi-support (in combinatie met de gratis Olympus Image Sharp-app voor iOS en Android is je smartphone als viewfinder van de camera te gebruiken) en GPS (slaat de locatie op waarop je een foto hebt genomen). Het Variabele Macro Systeem is inclusief Microscoop Modus waarmee close-ups tot 10 mm zijn te maken. De nieuwe Focus Stacking-functie legt in continumodus acht verschillende afbeeldingen vast, terwijl de focus van de voorgrond naar de achtergrond wordt verschoven. Vervolgens worden de beelden die exact met elkaar in focus zijn gecombineerd voor een foto met een perfecte focus. De Onderwater Macro-modus laat je ook onderwater fraaie close-ups maken. Optioneel is voor de Olympus TG-3 een losse LED-lichtring verkrijgbaar. Deze is aan de lens van de TG-3 vast te maken voor meer licht bij close-ups in donkere situaties.

Olympus Stylus Tough TG-3
Olympus Stylus Tough TG-3

De Olympus Stylus SH-1 is een compacte superzoom-camera met een 16-megapixel CMOS-lens, 24x optische zoom, een 1080p Full HD-videorecorder en een 3-inch touchscreen. Bijzonder is dat dit model de eerste compactcamera is met Olympus' 5-axis mechanische beeldstabilisatie, een technologie die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Olympus OM-D E-M5 systeemcamera. Deze technologie zorgt voor onbewogen foto's, zonder dat je een statief nodig hebt. Tevens beschikt de SH-1 net als Olympus OM-D-systeemcamera's over een krachtige TruePic VII-beeldprocessor.

Nieuw op de SH-1 is verder een hybride beeldstabilisatie die elektronisch zorgt voor stabilisatie bij het vastleggen van video's. Deze Olympus-camera ondersteunt WiFi, zodat hij te verbinden is met een smartphone (via een QR-code). Met de bijbehorende Olympus Image Share-app voor iOS of Android kan je je smartphone als Live View voor de camera gebruiken. Met de Advanced Movie Mode zijn video's in High-Speed (240 fps of 120 fps in 720p) vast te leggen en met de Photo & Movie Capture-optie kan je volledige resolutie foto's maken tijdens het opnemen van Full HD-video's. In de High Speed-burstmodus leg je 11 fps in volledige resolutie vast en tot slot kan je via touchscreen-controls het gebied van de autofocus selecteren.

Informatie over de beschikbaarheid en prijzen van de Olympus Stylus TOUGH TG-3 en Olympus Stylus SH-1 volgt.

Olympus Stylus SH-1
Olympus Stylus SH-1

portablegear.nl