Interessant:

Patient in ziekenhuis met WhatsAppitis

nieuws 1 april 2014 om 13:43

Eind vorig jaar is tijdens kerstmis een 34-jarige vrouw in het ziekenhuis opgenomen met 'WhatsAppitis', enorme pijnlijke polsen als gevolg van excessief WhatsApp-gebruik.

De 34-jarige vrouw, die ook nog eens 27 weken zwanger was en zelf in de medische sector werkte, had geen verleden van excessief WhatsApp-gebruik, tenminste niet in de medische wereld. Maar tijdens kerst vorig jaar kon ze blijkbaar geen maat houden: on Eerste Kerstdag verzond ze maar liefst zes uur lang WhatsApp-berichten op haar zeer compacte mobieltje, wat haar enorme pijn in de de polsen opleverde. De diagnosis van de dokters was "bilateral extensor pollicis longus tendinitis van de duim", bijgenaamd "WhatsAppitis".

De behandeling bestond uit pijnverlichtende medicijnen en uit onthouding van telefoongebruik (deze laatste regel negeerde de vrouw tijdens Nieuwjaarsavond). In Nederland werd eind 2012 reeds opgemerkt dat de WhatsApp-vinger een groeiend probleem is. In het verleden hadden intensieve mobiele gebruikers verder last van sms-duimengsm-ellebogeniPod-duimen en het tablet-neksyndroom. In 1990 werden kinderen gediagnosticeerd met 'Nintendinitis', pijnlijke gewrichten als gevolg van te veel op de Nintendo gamen.

Cellular-news