Interessant:

Shakespeare sms-bom voor oplichter

nieuws 21 maart 2014 om 14:45

Een 24-jarige Engelsman uit Bristol heeft een man die hem via internet had opgelicht een sms-bom gestuurd met daarin alle werken van Shakespeare.

De 24-jarige man uit Bristol was ook enigszins naief: hij dacht voor slechts 80 pond (ongeveer 100 euro) via internet een PlayStation 3 te kunnen bemachtigen. Nadat het geld was overgemaakt, werd de gameconsole echter nooit afgeleverd. Uit woede daarover besloot hij daarop de oplichter een sms-bom, met daarin alle werken van Shakespeare, te sms'en. 

Hij kopieerde en plakte alle werken van Shakespeare in een sms-bericht, welke hij vervolgens naar de oplichter verstuurde. Omdat een sms'je slechts 160 kan bevatten, ontvangt de oplichter in totaal 29.305 tekstberichten van de 37 werken van Shakespeare. (De man die opgelicht was, had uiteraard een onbeperkte sms-bundel).

Tot nu toe verstuurde het opgelichte slachtoffer 22 werken (waaronder Hamlet, Macbeth en Othello) naar de fraudeur. In totaal waren dit 17.424 sms'jes (Hamlet nam 1.143 sms'jes voor zijn rekening en Macbeth 600 sms'jes). De overige 15 stukken van Shakespeare verstuurt hij de komende dagen. Nu maar hopen dat de fraudeur geen vals nummer heeft opgegeven...

Bristol Post