Interessant:

Gerucht: Apple annuleert iPad Pro

nieuws 17 maart 2014 om 14:28

Volgens de laatste geruchten stopt Apple met de ontwikkeling van een 12,9-inch iPad Pro / iPad Maxi. Er zouden te weinig developers geinteresseerd zijn om software voor een tablet van dit formaat te ontwikkelen.

Eind 2013 kwamen er via een Chinese website geruchten naar buiten over de iPad Pro / Maxi: de Chinezen zeiden uit 'anonieme bronnen van Foxconn' gehoord te hebben dat Apple een nieuwe iPad Maxi, met een 12,9-inch display, aan het testen was. De Chinezen wisten ook te melden dat het 12,9-display van de tablet een 4K Ultra (dat is 3.840 x 2.160 pixels) resolutie display zou krijgen (dat is een twee zo hoge resolutie als van de huidige 9,7-inch iPad Air).

Nieuwe geruchten claimen nu echter dat Apple afziet van een 12,9-inch iPad-model, voornamelijk omdat er te weinig developers geinteresseerd zijn om software voor een tablet van dit formaat te ontwikkelen. Daarnaast ziet Apple dat concurrent Samsung momenteel ook niet bijzonder succesvol is met haar 12,2-inch enterprise-tablets (de Galaxy NotePRO 12.2 en de Galaxy TabPRO 12.2, beide begin dit jaar geintroduceerd).

Critici vinden dat Samsungs 12,2-inch tablets een slechtere prijs/kwaliteitverhouding hebben in vergelijking met notebooks in dezelfde prijsklasse. Daarnaast vindt men de enterprise-apps op de tablets inferieur ten opzichte van die op de PC en wijkt Samsungs nieuwe interface, tot onvrede van Google, erg af van de gebruikelijke Android-ervaring. Analisten verwachten daarom dat Samsung in 2014 slechts rond de 1 miljoen 12,2-inch tablets zal verkopen. Dat Apple daarom even de kat uit de boom kijkt met een tablet van dit formaat is daarom niet onwaarschijnlijk.

Naschrift: de iPad Pro is 9 september 2015 officieel gepresenteerd.

iPad Pro / iPad Maxi (concept, via T3.com)
iPad Pro / iPad Maxi (concept, via T3.com)

The Register