Interessant:

Pokemon Pikachu wordt mascotte van Japan op WK 2014

nieuws 17 maart 2014 om 12:02

De gele Pokemon Pikachu, bekend bij iedereen die in de jaren 90 met een Nintendo-gamehandheld is opgegroeid, wordt de officiele mascotte van het Japanse voetbalelftal op het WK 2014 in BraziliŽ.

De eerste Pokemon-game (Pokemon Red/Blue) zag in 1996 het levenslicht op de originele Nintendo Game Boy en sindsdien ontketende het spel (en de bijbehorende animatieserie) een ware hype. Vorig jaar verscheen met Pokemon X/Y het nieuwste Pokemon-spel voor de Nintendo 3DS.

Nu heeft Adidas, de shirtsponsor van het Japanse voetbalelftal (ook bekend als de 'Blauwe Samoerai'), een deal gesloten met Nintendo om Pikachu als officiele mascotte van Japan op het WK 2014 in†BraziliŽ te laten opdraven. Naast Pikachu zullen ook 10 andere Pokemon als mascottes voor Japan optreden. De Pokemon zullen onder meer rondlopen in shirts van het Japanse voetbalelftal. De partnership tussen Adidas en Nintendo is onderdeel van Adidas' zogenaamde "Engine Project", "waarbij spelers in het tenue moeten handelen als een 'motor' en tegelijkertijd eenheid moeten koesteren" (wat dat ook mag betekenen).

Pokemon Pikachu: mascotte van Japan op WK 2014
Pokemon Pikachu: mascotte van Japan op WK 2014

Adidas