Interessant:

Neil Young introduceert mp3-speler: de PonoPlayer

nieuws 10 maart 2014 om 12:45

De Canadese artiest Neil Young bengt een eigen online music store (PonoMusic) én een bijbehorende eigen mp3-speler (de PonoPlayer) op de markt. Hij is hiertoe een Kickstarter-campagne gestart.

PonoMusic, dat zichzelf een "revolutionaire beweging" noemt en zich als doel stelt "om de ziel van de muziek weer terug te brengen met de hoogste kwaliteit digitale muziek", bestaat uit een online music store (PonoMusic.com) en een mp3-speler (de PonoPlayer). PonoMusic.com biedt toegang tot de "hoogste kwaliteit digitale muziek van bekende en onafhankelijke labels en de PonoPlayer biedt een digitale muziekkwaliteit die de beperkingen van een multifunctionele smartphone overstijgt", aldus PonoMusic in een ronkend persbericht. De PonoPlayer is al ontwikkeld en via een Kickstarter-campagne probeert PonoMusic nu gebruikers te werven.

De PonoPlayer is speciaal gebouwd voor de hoogste kwaliteit digitale muziek. De speler heeft een eenvoudig LCD-touchscreen en is ontwikkeld in samenwerking met Ayre, een specialist in digitale audiotechnologie. De PonoPlayer heeft 128GB geheugen, waarop je tussen de 100 en 500 hoge-resultie digitale muziekalbums kan bewaren, afhankelijk van de resolutie en de lengte van de originele opname. De speler ondersteunt ook externe geheugenkaarten. Goedkoop wordt de PonoPlayer niet: hij is voor 399 dollar (bijna 300 euro) te koop via PonoMusic.com of (met korting) via Kickstarter.com.

"Het gaat om de muziek, de echte muziek. We willen digitale muziek in de 21ste eeuw brengen en PonoMusic doet dat. We zijn erg enthousiast, niet alleen voor onszelf, maar ook voor iedereen waarvoor muziek in hun hele leven heel belangrijk is", aldus Neil Young, oprichter en voorzitter van PonoMusic.

Neil Young's PonoPlayer
Neil Young

Computer Audiophile