Interessant:

HTC gaat strijd tegen kanker aan

nieuws 28 februari 2014 om 12:28

HTC introduceert HTC Power To Give, een initiatief dat gericht is op het creëren van een supercomputer door gebruik te maken van de gecombineerde rekenkracht van Android-telefoons.

HTC Power To Give wil telefoongebruikers mobiliseren om samen een antwoord te vinden op de grootste vraagstukken van onze samenleving, zoals de strijd tegen kanker, aids en Alzheimer. Met de applicatie kunnen gebruikers de rekenkracht van hun telefoon delen met wetenschappers en onderzoekers op het gebied van onder andere geneeskunde en ecologie.

HTC Power To Give is ontwikkeld in samenwerking met Dr. David Anderson van de Universiteit van Californië, Berkeley, uitvinder van het Shared Computing Initiative BOINC. Het project ondersteunt 's werelds grootste vrijwillige computing-initiatief en maakt gebruik van de krachtige verwerkingsmogelijkheden van een wereldwijd netwerk van mobiele telefoons.

Een miljoen HTC One-telefoons, die via het HTC Power To Give-programma samenkomen, zijn in staat dezelfde rekenkracht te genereren als één van 's werelds 30 supercomputers (één PetaFLOP). Dit kan ertoe bijdragen dat onderzoekscycli van wetenschappers drastisch worden verkort. Een voorbeeld is IBM’s World Computing Grid, waarbij deelnemers de ongebruikte rekenkracht van hun computer, telefoon en/of tablet in kunnen zetten voor belangrijk humanitair onderzoek. Tot op heden heeft dit project bijna 900.000 jaar aan verwerkingstijd voor baanbrekend onderzoek opgeleverd.

De bètaversie van de HTC Power To Give-app is beschikbaar via de Google Play Store. Na het downloaden kunnen telefooneigenaars het onderzoeksprogramma selecteren waaraan zij de rekenkracht van hun telefoon beschikbaar willen stellen. HTC Power To Give wordt automatisch actief wanneer de telefoon wordt opgeladen en is aangesloten op een WiFi-netwerk.

HTC Power To Give is in eerste instantie beschikbaar voor toestellen uit de HTC One-familie (o.a. HTC One, HTC One Max, HTC One Mini, HTC One X), de HTC Butterfly en HTC Butterfly S. HTC is van plan om de app op grotere schaal beschikbaar te maken voor bezitters van andere Android-telefoons gedurende de komende zes maanden van het bètaproces.

portablegear.nl