Interessant:

Top 10 gadgets Mobile World Congress 2014

nieuws 27 februari 2014 om 16:36

Afgelopen week vond het Mobile World Congress 2014, één van 's werelds grootste elektronicabeurzen, plaats in Barcelona. PortableGear zet de tien opvallendste producten die daar zijn geintroduceerd voor je op een rij.

1. Samsung Galaxy S5

Het vijfde Galaxy S-model heeft wederom een krachtigere processor, uitgebreidere camerafunctionaliteiten, een recentere Android-editie en een iets groter scherm (5,1-inch). De behuizing van de Samsung Galaxy S5 (te koop vanaf 11 april voor 699 euro) is niet veranderd: deze is nog altijd van plastic (wat Samsung enigszins probeert te verhullen met een design met een putjes-relief) en komt nu in het zwart, wit, goud of blauw. Bijzondere functionaliteiten op de Galaxy S5 zijn de Download Booster (waarmee WiFi- en LTE-technologie wordt gecombineerd om downloadsnelheden op te voeren) en de Ultra Power Saving Mode (scherm in zwart/wit weergeven en alle onnodige functionaliteiten uitschakelen om de batterij te sparen) en een vingerafdrukscanner. Dankzij deze scanner kan je de telefoon beveiligen middels biometrische data (een vingerafdruk), net zoals eerder het geval was op de concurrerende iPhone 5S en HTC One Max. De vingerafdrukscanner is geintegreerd in de langwerpige homebutton onder het touchscreen en er kunnen meerdere vingerafdrukken voor worden ingesteld. Je moet je vinger niet stil op de hometoets leggen, zoals op de iPhone 5S, maar er met een swipe-beweging langs gaan om het toestel te unlocken.

De Galaxy S5 beschikt over een geavanceerde 16-megapixel camera aan de achterzijde. Deze camera biedt een uitgebreid menu, waarmee je snel foto's kan opnemen, bewerken en delen. De camera ondersteunt supersnelle autofocus (tot 0,3 seconden) en geavanceerde HDR (High Dynamic Range), waarmee natuurlijk licht en natuurlijke kleuren onder alle omstandigheden met veel intensiteit worden weergegeven. De nieuwe Selective Focus-functionaliteit biedt je de mogelijkheid om op een specifiek gebied van een object te focussen terwijl je tegelijkertijd de achtergrond vervaagt. Met de camera aan de achterzijde (die uiteraard ook beschikt over een LED-flitser) kan je video's in 4K Ultra HD-kwaliteit opnemen met 30 beelden per seconden.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

2. Sony Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 (te koop vanaf april, prijs nog niet bekend) is een waterdichte smartphone/phablet met een 5,2-inch touchscreen en een 20,7-megapixel camera. Volgens Sony heeft deze camera een sensor die 30% groter is dan die van de meeste smartphones en daarmee vergelijkbaar is met de sensor van digitale camera's. Daarnaast is bijzonder dat je met de camera video's in 4K (Ultra HD) (3.840 x 2.160 pixels / 30p) resolutie kan vastleggen. Verder zorgt de SteadyShot ervoor dat jouw beelden vloeiend worden afgespeeld, ook wanneer je al lopend video's opneemt. Met de nieuwe Movie Creator kun je jouw video's op maat maken en bijwerken zodat je eenvoudig kunt kiezen wat je wilt delen.

De Xperia Z2 heeft een verbeterde uitvoering van Sony's zogenaamde OmniBalance-design. De glazen panelen zijn omhuld door één enkel aluminium frame met gladdere hoeken. Dit waterdichte en stofbestendige (IP58 & IP55) toestel is daarnaast ook voorzien van een aparte cameratoets. De camera beschikt over handige toepassingen als Timeshift Video (120 frames per seconde schieten en scènes selecteren om de afspeelsnelheid te vertragen en video's in slow-motion te bekijken, ook onder water), Background Defocus (simuleert een onscherpe achtergrond voor professioneel ogende foto's), AR Effect (Augmented Reality-animaties in video-opnames) en Vine (op eenvoudige wijze in elkaar overlopende video's maken, ook onder water). Deze opvolger van de Xperia Z1, die draait op Android 4.4 KitKat, beschikt verder over een geïntegreerde Qualcomm Snapdragon-801 processor met 2,3GHz quad-core Krait CPUs en 4G/LTE voor snelle prestaties bij multitasken, surfen en het bekijken van media. De Xperia Z2 bevat een grote 3.200 mAh accu met uitstekende accuprestaties. Met de Battery STAMINA-modus van Sony kan je de accuduur verder verlengen. Deze schakelt namelijk automatisch alle functies uit die je niet nodig hebt, zodat stroom wordt bespaard wanneer de display is uitgeschakeld. Zodra je op de aan-/uitknop drukt zal alles weer op en top werken. 

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

3. LG G Pro 2

De LG G Pro 2 (informatie over prijs en beschikbaarheid volgt), de opvolger van de LG Optimus G Pro, is een krachtige smartphone/phablet met een groot 5,9-inch Full HD IPS-display, het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem en LG's UX-functionaliteiten. Eén van de UX-functionaliteiten is Knock Code, waarmee je overal op het scherm een speciale code kan intikken om het toestel te unlocken. Andere handige functionaliteiten zijn Content Lock (bestanden beveiligen met een wachtwoord), Mini View (de schermweergave verkleinen van 5,9-inch naar 3,4-inch tot 4,7-inch voor gebruik bij één hand) en Dual Browser (het scherm wordt verdeeld in twee aparte browservenster om sneller te kunnen surfen).

Bijzonder aan de LG G Pro 2 zijn vooral de geavanceerde camerafunctionaliteiten. Zo is de phablet voorzien van een een 13-megapixel camera met OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) om bewogen foto's en video's te voorkomen. Daarnaast ondersteunt de camera 120 fps HD Video Recording en Slow-Motion Editing (video's in drie verschillende snelheden opnemen), 4K Ultra HD Recording (video's opnemen in ultra-high definition), Magic Focus (waarmee je de voorkeursfocus kan instellen nadat je een foto hebt genomen), Natural Flash (voor een meer gebalanceerde kleur- en belichtingsbalans in vergelijking met een normale flitser), Flash for Selfie (reduceert de grootte van het preview-scherm en voegt een heldere witte achtergrond toe voor zelfportretten met een zachtere belichting) en Burst Shot (neemt 20 opnames achtereen en maakt hier automatisch een video van). Tot slot beschikt de LG G Pro 2 over ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en 4G/LTE. Het geheugen bedraagt 16GB of 32GB en is uitbreidbaar middels microSD.

LG G2 Pro
LG G2 Pro

4. Acer Liquid Z4

De Acer Liquid Z4 DUO (Z140) (eind maart/begin april te koop voor 99 euro) is een compacte 4-inch Android-smartphone die is ontworpen op basis van vloeiend vormgegeven lijnen waardoor het toestel ook onderweg handig is te pakken. Het toestel heeft een elegant en zijdeglanzend ontwerp (in het wit of zwart) en is slechts 9,7 millimeter dik. Naast Android 4.2.2 is de Liquid Z4 voorzien van de nieuwe Liquid-gebruikersinterface. De nieuwe iconen en de visuele stijl bieden je een betere visuele ervaring. AcerFloat User Interface stelt je in staat om meerdere app-vensters naast elkaar te openen zodat je kan multitasken zonder een app te hoeven sluiten om met een andere app te werken. Met een druk op de knop verschijnt de snelkoppeling Float Apps en zweven apps op een doorschijnend scherm over de gebruikte functie. Apps als de camera, kaarten, rekenmachine, stopwatch en notities zijn eenvoudig te openen en ook schakelen tussen de verschillende apps gaat gemakkelijk. Bovendien kunnen tot acht favoriete apps worden ingesteld.

De Float Caller-notificatie zorgt ervoor dat bij een inkomend gesprek het scherm niet helemaal wordt overgenomen, wat storend kan zijn. In plaats daarvan verschijnt bij een inkomend gesprek het mini pop-up scherm Float Caller en kan je ervoor kiezen het gesprek aan te nemen of met een snel bericht te antwoorden. De luidspreker aan de voorzijde van de Liquid Z4 zorgt in combinatie met de DTS Sound-technologie voor een optimale luisterervaring. Het AcerRAPID-design werkt als een persoonlijk bedieningssysteem waarmee je meer taken (zoals scherm ontgrendelen en/of activeren, camera starten, foto's maken of apps openen vanuit het startscherm) met één hand kan uitvoeren. Tot slot is deze opvolger van de Acer Liquid Z3 voorzien van een 1,3GHz dual-core processor, 4GB geheugen, WiFi, GPS en een 5-megapixel autofocus camera met flitser. Het DUO-model ondersteunt dual-sim, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. 

Acer Liquid Z4
Acer Liquid Z4

5. HTC Desire 816

De HTC Desire 816 (te koop vanaf mei voor 399 euro) is een Android-smartphone met een groot 5,5-inch touchscreen en elementen van het geroemde design van de HTC One-serie in combinatie met levendige, moderne kleuren en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het toestel is voorzien van HTC's iconische dual-front speakers en HTC BoomSound voor een prima audiokwaliteit. De HTC Sense 5.5-interface met HTC BlinkFeed zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en social updates. Twee krachtige camera's maken de HTC Desire 816 ideaal voor fotografieliefhebbers: het toestel is voorzien van een 13-megapixel camera aan de achterzijde (inclusief HTC Zoe, automatische video highlights en een Full HD-videorecorder) en een 5-megapixel camera aan de voorzijde (evens met een Full HD-videorecorder). Met een quad-core 1,6GHz processor (met 1,5GB RAM) en 4G/LTE-connectiviteit, biedt de HTC Desire 816 daarbij snelle prestaties bij browsen, gamen en multitasking. Verder is het toestel voorzien van 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0 en optionele NFC-support. 

HTC Desire 816
HTC Desire 816

6. Huawei Ascend G6

De Huawei Ascend G6 (te koop vanaf mei voor 249 euro) is een 4,5-inch smartphone verkrijgbaar in een 3G en een 4G variant. Qua uiterlijk lijkt het toestel erg op de succesvolle Huawei Ascend P6. De G6 heeft echter een iets kleiner scherm dan de Ascend P6. Een 1,2GHz quad-core processor en een 2.000 mAh accu (met 30 procent energiebesparing) vormen het kloppend hart van de Huawei Ascend G6. Het toestel draait op Android 4.3 Jelly Bean in combinatie met Huawei's eigen Emotion UI 2.0 interface. Met Emotion 2.0 heb je met de Me Widget direct toegang tot veelgebruikte apps als Fotogallerij, Contacten en Weer vanuit het homescreen.

Andere functionaliteiten waar de Huawei Ascend G6 over beschikt zijn AirSharing (om snel media met andere apparaten te delen of om het toestel als afstandsbediening te gebruiken), Smart Reading (waarmee je direct een woord kan vertalen), Cloud+ (om bestanden online op te slaan), Phone Finder (waarmee je het toestel online kan traceren als je het kwijt bent geraakt), Magic Touch (dat ervoor zorgt dat de Ascend G6 met handschoenen aan is te bedienen) en een 'Smart Power Saving'-optie (waarmee apps in de achtergrond kunnen worden uitgeschakeld om accuduur te sparen). De 8 megapixel camera aan de achterzijde kan foto's maken in een groothoek van 88 graden, zodat zelfs grote scenes goed op de gevoelige plaat vastgelegd kunnen worden. Met Voice Photo voeg je 10 seconde audio toe aan je foto's. Zo vertellen foto's nog beter je verhaal. Leuk is de mogelijkheid om selfies te maken middels een stemcommando. De Ascend G6 komt in de kleuren zwart, wit en roze (3G-versie) én in twee zwarte en twee witte varianten (4G-versie). 

Huawei Ascend G6
Huawei Ascend G6

7. LG G2 mini

De LG G2 mini (te koop vanaf april, prijs nog niet bekend) is, net als de originele en grote LG G2 (5,2-inch) te herkennen aan het innovatieve design met de back button. Verder heeft het toestel een 4,7-inch IPS beeldscherm, een 2.440Ah batterij en een 1,2Ghz quad-core processor. De G2 mini wordt geleverd met Android 4.4 KitKat, zodat je meteen toegang heb tot alle bekende Google-apps (en via de Google Play Store tot duizenden andere apps). De bekende UX-eigenschappen van LG's G-serie topmodellen, zoals de Guest Mode en Plug & Pop, zijn ook te vinden op de LG G2 mini. Naast een 4,7-inch qHD IPS (540 x 960 pixels, de originele LG G2 heeft een Full HD-display) scherm en een quad-core processor beschikt de mini-uitvoering van de G2 over 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, 1GB RAM, een 8-megapixel camera, een 1,3-megapixel webcam/frontcamera, een verwijderbare 2.440 mAh batterij en ondersteuning van LTE en HSPA+. 

LG G mini
LG G mini

8. Sony Xperia Z2 Tablet

De Sony Xperia Z2 Tablet (informatie over prijs en beschikbaarheid volgt) is, net als de voorgaande Xperia Z1 Tablet, een robuuste tablet. Het toestel heeft een IP55/IP58-certificaat, wat betekent dat de Z2 tablet waterdicht en stofbestendig is. Sony's 10,1-inch tablet heeft een Live Colour LED display. Dit biedt, in combinatie met de nieuwste Sony BRAVIA TV technologie en de Full HD TRILUMINOS Display for mobile-technologie, heldere en natuurlijke kleuren en gedetailleerde afbeeldingen in elke lichtomstandigheid. Daarnaast analyseert de intelligente 'Sony X-Reality for mobile engine' iedere afbeelding optimaal op kleur, scherpte en contrast, waarbij het scherm de ontbrekende pixels reproduceert voor een ultieme kijkervaring. Dankij de Front Surround-audiotechnologie van Sony en digitale noise cancelling technologie biedt de Xperia Z2 Tablet ook een prima geluidskwaliteit.

De tablet is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 801-processor met 2,3GHz processor quad-core Krait CPU die zeer goed presteert zonder de accuduur te beperken. Door de geïntegreerde Qualcomm Quick Charge 2.0-technologie hoeft de Xperia Z2 Tablet ook minder lang opgeladen te worden. Met deze technologie worden apparaten tot 75 procent sneller opgeladen dan toestellen zonder de snellaadtechnologie. De grote 6.000 mAh lithium polymer accu, in combinatie met de Battery STAMINA-modus van Sony, biedt tot 10 uur ononderbroken multimediagebruik en meer dan 100 uur muziek, zonder dat je de accu hoeft op te laden. Tot slot beschikt de Sony Xperia Z2 Tablet over een 8,1-megapixel camera (met 1080p Full HD-videorecorder), een 2,2-megapixel Full HD-frontcamera, NFC, DLNA, MHL 3.0, 4G/LTE en afstandsbedieningsmogelijkheid. 

Sony Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z2 Tablet

9. Huawei MediaPad X1

De Huawei MediaPad X1 (verkrijgbaar vanaf maart voor 399 euro) is een 7-inch tablet, die zo handzaam is dat je er prima mee kan bellen. Een luidspreker en een microfoon zijn in de behuizing geïntegreerd, zodat je geen headset nodig hebt om telefoongesprekken te voeren. Met een gewicht van 239 gram en een dikte van nog geen 7,2 millimeter is de MediaPad X1 goed te bedienen met één hand. Middels speciale software worden aanrakingen, die gedaan worden om de X1 vast te houden, genegeerd. Hierdoor is het mogelijk om de MediaPad X1 tegelijk vast te houden en te scrollen.

Huawei heeft de MediaPad X1 zo ontworpen dat het toestel het middelpunt van al je gadgets wordt. Zo kan je telefoons en andere gadgets opladen met de MediaPad X1. Tevens kan je de X1 gebruiken als 4G router, waardoor je met 10 apparaten tegelijkertijd gebruik kan maken van mobiel internet. Ook op fotogebied stelt de Huawei MediaPad X1 niet teleur. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 13-megapixel (Sony Exmor RS BSI camera) met de mogelijkheid om panorama's op te nemen. Met de 5-megapixel camera aan de voorzijde maak je selfies van zeer hoge resolutie. Handig is de mogelijkheid om de frontcamera te bedienen middels een gesproken commando. Foto's geef je ten slotte extra lading door 10 seconden audio op te nemen, voor en na het nemen van de foto.  

Huawei MediaPad X1
Huawei MediaPad X1

10. Nokia X

De Nokia X (108 euro, nog geen informatie over beschikbaarheid in Nederland), die tegelijkertijd is geintroduceerd met de Nokia X+ (met meer geheugen) en de Nokia XL (met een groter scherm), biedt een gebruikersinterface die is geinspireerd op de kleurrijke Live Tiles van de Lumia-smartphones. Voor de Nokia X kan je apps downloaden in de Nokia Store en tevens is het toestel compatibel met Android-apps (de telefoon draait op een sterk aangepaste versie van Android 4.1.2 Jelly Bean onder de naam Nokia X Software Platform). Middels de Fastlane kan je snel wisselen tussen apps. Daarnaast beschikt de Nokia X over een 4-inch display, dual-sim-support, ondersteuning van HERE Maps, Nokia MixRadio, GPS en populaire Microsoft-services als Skype en OneDrive. Voorgeinstalleerd zijn onder meer apps voor Facebook, Viber en BlackBerry Messenger. Tevens vind je verschillende spelletjes (waaronder Tetris, Monopoly en Fruit Ninja) op het toestel. Tot slot is de Nokia X uitgerust met een 3-megapixel camera aan de achterzijde.

Nokia X
Nokia X

portablegear.nl