Interessant:

Emporia SMART: senioren-smartphone

nieuws 24 februari 2014 om 12:34

Emporia heeft de Emporia SMART gepresenteerd, een senioren-smartphone met een 4,5-inch touchscreen en het Android 4.3 Jelly Bean-besturingssysteem.

De Emporia SMART is de eerste senioren-smartphone van Emporia. Het toestel heeft een groot 4,5-inch qHD (540 x 960 pixels) touchscreen en draait op Android 4.3 Jelly Bean. Toegang tot internet is mogelijk dankzij de ondersteuning van UMTS. De Android-interface is enorm vereenvoudigd, zodat ook gebruikers zonder smartphone-ervaring er meteen mee uit de voeten kunnen. Onder het touchscreen bevinden zich drie fysieke toetsen, om mee te bellen, om een gesprek mee te beeindigen en om terug te gaan naar het homescreen.

Net als op andere Emporia-toestellen bevindt zich aan de achterzijde een SOS-toets waarmee in noodgevallen direct vijf voorgeprogrammeerde nummers kunnen worden bereikt. De lettergrootte van tekstberichten is naar voorkeur aanpasbaar. Tot slot beschikt de Emporia SMART over een 1,2GHz quad-core processor, een 2.600 mAh batterij, een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 1-megapixel frontcamera/webcam, een microSD-kaartslot, GPS, Bluetooth en FM-radio.

De Emporia SMART komt tegen het einde van het jaar op de markt voor een prijs rond de 200 euro.

Emporia SMART
Emporia SMART

portablegear.nl