Interessant:

LG G Pro 2 officieel geintroduceerd

nieuws 14 februari 2014 om 10:43

LG heeft in Zuid-Korea officieel de LG G Pro 2, die eerder al werd aangekondigd, geintroduceerd. De G Pro 2 is een phablet met een 5,9-inch Full HD-display en Android 4.4 KitKat.

De LG G Pro 2, de opvolger van de LG Optimus G Pro, is een krachtige smartphone/phablet met een groot 5,9-inch Full HD IPS-display, het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem en LG's UX-functionaliteiten. Eén van de UX-functionaliteiten is Knock Code, waarmee je overal op het scherm een speciale code kan intikken om het toestel te unlocken. Andere handige functionaliteiten zijn Content Lock (bestanden beveiligen met een wachtwoord), Mini View (de schermweergave verkleinen van 5,9-inch naar 3,4-inch tot 4,7-inch voor gebruik bij één hand) en Dual Browser (het scherm wordt verdeeld in twee aparte browservenster om sneller te kunnen surfen).

Bijzonder aan de LG G Pro 2 (die in januari reeds werd aangekondigd) zijn vooral de geavanceerde camerafunctionaliteiten. Zo is de phablet voorzien van een een 13-megapixel camera met OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) om bewogen foto's en video's te voorkomen. Daarnaast ondersteunt de camera 120 fps HD Video Recording en Slow-Motion Editing (video's in drie verschillende snelheden opnemen), 4K Ultra HD Recording (video's opnemen in ultra-high definition), Magic Focus (waarmee je de voorkeursfocus kan instellen nadat je een foto hebt genomen), Natural Flash (voor een meer gebalanceerde kleur- en belichtingsbalans in vergelijking met een normale flitser), Flash for Selfie (reduceert de grootte van het preview-scherm en voegt een heldere witte achtergrond toe voor zelfportretten met een zachtere belichting) en Burst Shot (neemt 20 opnames achtereen en maakt hier automatisch een video van).

Tot slot beschikt de LG G Pro 2 over ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en 4G/LTE. Het geheugen bedraagt 16GB of 32GB en is uitbreidbaar middels microSD. LG toont het toestel eind deze maand officieel aan het publiek op het Mobile World Congress 2014 in Barcelona. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland.

LG G Pro 2
LG G Pro 2

LG Newsroom