Interessant:

Ricoh introduceert WG-4 en WG-20 outdoor-camera's

nieuws 7 februari 2014 om 11:31

Het Japanse Ricoh introduceert haar eerste twee robuuste outdoor-camera's in de WG-serie zonder de Pentax Optio-merknaam. Het betreft de Ricoh WG-4 (16-megapixel, 4x zoom) en Ricoh WG-20 (14-megapixel, 5x zoom).

De Japanse elektronicafabrikant Ricoh kocht in 2011 de Pentax-cameradivisie van het Japanse bedrijf Hoya, naar verluidt voor 85 miljoen euro. In 2013 werd de nieuwe naam Pentax-Ricoh officieel gewijzigd naar eenvoudigweg Ricoh, maar Ricoh beloofde toen dat de Pentax-merknaam wel gewoon zou blijven bestaan. Ricoh lijkt de Pentax-merknaam voortaan exclusief te willen gebruiken voor haar systeemcamera's. Reguliere compactcamera's zullen voortaan in ieder geval niet meer het Pentax-label dragen. De eerste twee Ricoh-compactcamera's zijn de robuuste Ricoh WG-4 en Ricoh WG-20. De voorgangers van deze modellen verschenen in de Pentax Optio WG-serie.

De Ricoh WG-4 (optioneel beschikbaar met GPS-support als de WG-4 GPS), de opvolger van de Pentax Optio WG-3, heeft een stevige behuizing met een rubberen rand, is waterbestendig tot 14 meter, overleeft temperaturen tot -10 graden Celsius en is bestand tegen vallen tot 2 meter. De camera heeft een 16-megapixel BSI-CMOS-sensor, een 4-voudige optische zoom, een 1080p Full HD-videorecorder en een HDMI-aanlsuiting. Daarnaast is de WG-4 uitgerust met handige functionaliteiten als een Slow-Motion Video-opnamemodus, een Panoramamodus en een 'Digitale Microscoop'-modus, waar zes LED-lichtjes rondom de lens worden gebruikt om te focussen op onderwerpen die slechts een centimeter van de lens zijn verwijderd. De WG-4 komt in een zilveren of een lime-blauwe uitvoering.

Ricoh WG-4
Ricoh WG-4

De Ricoh WG-20, de opvolger van de Pentax Optio WG-10, is een outdoor-camera die eveens bestand is tegen temperaturen tot -10 graden Celsius. Daarnaast kan je deze camera tot 10 meter onder water gebruiken en overleeft hij vallen tot 1,5 meter. De WG-20 heeft een 14-megapixel camera, een 5-voudige zoomlens en een 720p HD-videorecorder. Net als op de WG-4 vind je op de WG-40 de 'Digitale Microscoop'-modus voor goede macro-opnames. De WG-20 komt in een rode of een witte editie.

De Ricoh WG-4 en Ricoh WG-20 zijn in eerste instantie in de Verenigde Staten aangekondigd. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland.

Ricoh WG-20
Ricoh WG-20

portablegear.nl