Interessant:

Sony neemt afscheid van VAIO-laptops

nieuws 7 februari 2014 om 10:24

Sony verkoopt haar PC-tak, waar onder meer de VAIO-laptops onder vallen, aan de Japanse durfinvesteerder Japan Industrial Partners. Sony wil zich (nog) meer gaan richten op tablets en smartphones.

Naar verluidt betaalt Japan Industral Partners (JIP) rond de 40 miljoen yen (bijna 300 miljoen euro) voor de PC-tak van Sony, maar dat is niet officieel bevestigd. De verkoop maakt deel van een groter herstructureringsplan van Sony waarbij ook de tv-divisie wordt hervormd. Sony stopt vanaf het voorjaar van 2014 wereldwijd met de fabricage en verkoop van PC-producten. Sony belooft wel dat consumenten nog altijd op support en service kunnen rekenen.

Sony schrijft in een persbericht dat het "na een uitgebreide analyse van factoren, inclusief de drastische veranderingen in de wereldwijde PC-industrie" tot het besluit is gekomen om zich volledig te richten op de line-up van mobiele producten zoals smartphones en tablets. Het noemt de verkoop van de PC-tak aan JIP een "een optimale oplossing". Sony en JIP moeten de details over de deal nog wel verder uitwerken, maar de bedrijven hopen eind maart 2014 tot een volledig akkoord te komen.

Sony heeft momenteel moeite om de grootste partijen - Samsung en Apple - op de smartphone-markt bij te benen, ondanks haar bekende Xperia-merklijn. Ook op de tabletmarkt loopt Sony achter: de Japanners voeren met de Sony Xperia Tablet S en de waterbestendige Sony Xperia Tablet Z momenteel slechts twee Android-tablets.

Sony VAIO X
Sony VAIO X

Sony