Interessant:

Meer dan 1 miljard verkochte smartphones in 2013

nieuws 4 februari 2014 om 12:55

Volgens marktonderzoeker IDC zijn in 2013 voor het eerst in een jaar tijd meer dan een miljard smartphones verkocht. Samsung, Apple en Huawei verkochten de meeste smartphones.

IDC meldt dat er vorig jaar 1,004 miljard smartphones zijn verkocht. Dat is 38,4 procent meer dan in 2012. IDC noemt dit aantal een mijlpaal, omdat er nooit eerder meer dan een miljard smartphones werden verkocht in een jaar tijd. Vooral toestellen met een groot scherm en modellen met een lage prijs zorgden voor de enorme groei, aldus IDC. De groei van de afzet van low-budget modellen in opkomende markten als India en China is de allerbelangrijkste factor van de toegenomen afzet.

Samsung zag zijn marktaandeel groeien met maar liefst 42,9 procent en het Koreaanse bedrijf nam 31,3 procent van de verkochte smartphones voor haar rekening. Het marktaandeel van Apple groeide met 12,9 procent - het iPhone-bedrijf verkocht 15,3 procent van de miljard smartphones. Samsung en Apple zijn daarmee in het onderzoek van IDC de nummer 1 en 2 grootste smartphone-fabrikanten. De top 5 van 2013 wordt verder gecompleteerd door Huawei (4,9 procent marktaandeel), LG (4,8 procent) en Lenovo (4,5 procent). IDC meldde eerder reeds dat phablets steeds populairder worden.

Samsung Galaxy S4 / Galaxy Mega / Galaxy Note
Samsung Galaxy S4 / Galaxy Mega / Galaxy Note

BBC