Interessant:

Samsung Galaxy Note 3 Neo verschijnt

nieuws 31 januari 2014 om 11:16

Samsung heeft in Polen de Galaxy Note 3 Neo geintroduceerd,áeen goedkopere, eenvoudigere en iets kleinere uitvoering van de originele Samsung Galaxy Note 3.

Het 5,7-inch Full HD-display van de originele Galaxy Note 3 heeft op de Galaxy Note 3 Neo (ook bekend als de Galaxy Note 3 Lite en onder typenummer N7505) plaatsgemaakt voor een 5,5-inch HD-display, waardoor de Note 3 Neo iets minder lang en iets minder breed is. Voor de rest is het design echter vrijwel gelijk aan het origineel, inclusief de achterzijde van kunstleer.

Tevens wordt de Galaxy Note 3 Neo nog altijd met de S Pen-stylus meegeleverd, waarmee je gebruik kan maken van handige functies als 'Actiememo' (handgeschreven tekst direct koppelen aan een toepassing), 'Plakboek' (kies met de S Pen een deel van een foto of website om in je plakboek op te nemen) en 'Penvenster' (als je op een willekeurige plek op het display een rechthoek tekent wordt direct een menu met veel gebruikte applicaties geopend).

Wat betreft de camera (8-megapixel met 1080p Full HD-videorecorder in plaats van 13-megapixel met 4K Ultra HD-videorecorder) en chipset (1,3GHz quad-core in plaats van 2,3GHz quad-core) heeft de Note 3 Neo wel een stapje terug moeten doen ten opzichte van het origineel. De Galaxy Note 3 Neo draait op Android 4.3 Jelly Bean en biedt prima connectiviteit met ondersteuning van WiFi, 3G/HSPA+, 4G/LTE+, Bluetooth 4.0, NFC, GPS/GLONASS en infrarood. Apps voor onder meer YouTube, Google Maps, Gmail, Google Hangouts, Google Voice Search en de Google Play Store zijn voorgeinstalleerd.

De releasedatum van de Samsung Galaxy Note 3 Neo voor Nederland staat gepland voor maart. Het toestel zal een adviesprijs hebben van 579 euro.

Samsung Galaxy Note 3 Neo
Samsung Galaxy Note 3 Neo

SammyToday