Interessant:

Zondagseditie Telegraaf retourneert als digitale editie

nieuws 22 januari 2014 om 14:34

De Telegraaf gaat het na vijf jaar wederom met een zondagskrant probereren. Ditmaal gaat het echter alleen om een digitale editie voor tablets en de PC. Daarnaast verschijnt de papieren krant vanaf het vierde kwartaal in tabloid-formaat.

Vijf jaar geleden bracht De Telegraaf de laatste papieren editie uit van haar zondagskrant, die de eenvoudige titel De Telegraaf op Zondag draagt. Telegraaf-uitgever TMG moest echter stoppen met de papieren zondagskrant omdat druk- en bezorgkosten te hoog waren. De nieuwe zondagseditie - die vanaf 27 april verschijnt - verschijnt daarom alleen in een digitale editie voor tablets en de PC.áDe digitaleáTelegraaf op Zondagáverschijnt in ieder geval tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK Voetbal. Afhankelijk van het succes wordt het initiatief voortgezet.

Verder begintáDe Telegraaf binnenkort met digitale avondedities. De edities, die de krant van de volgende dag bevatten, zullen vanaf elf uur 's avonds beschikbaar zijn. Tot slot verschijnt de papieren hoofdkrant vanáDe Telegraafávanaf het vierde kwartaal op tabloid-formaat.áDe Telegraafáis daarmee de laatste krant in Nederland die de stap naar dit formaat maakt. Helemaal nieuw is dit formaat niet voor de krant: de Telesport-bijlage op maandag en een deel van de zaterdagkrant verschijnen reeds op tabloid-formaat.

"De lezers hebben de afgelopen jaren gemerkt dat steeds meer onderdelen van de krant op compact formaat zijn verschenen. Dat wordt versneld en ik verwacht dat voor het eind van het jaar een vernieuwde Telegraaf in handzaam formaat kan verschijnen", aldus Telegraaf-uitgever Frank Volmer in zijn eigen krant.

De iPad-exclusieve krant The Daily van miljardairámediamagnaat Rupert Murdoch werd een faliekante mislukking: de krant moest in 2012 na twee jaar stoppen, nadat er miljoenen in waren gepompt. In 2013 maakte treinkrant De Pers een doorstart als app onder de naam De Nieuwe Pers, maar ook dat is geen groot succes.

De Telegraaf