Interessant:

Samsung werkt aan Magazine UX-interface voor smartphones

nieuws 20 januari 2014 om 11:48

Samsung werkt aan een versie van de nieuwe Magazine UX-interface voor smartphones, die op termijn waarschijnlijk de TouchWiz-interface gaat vervangen. De Magazine UX-interface verscheen voor het eerst op de Galaxy Pro-tablets.

Samsungs TouchWiz-interface raakt inmiddels verouderd en daarom introduceerde Samsung onlangs haar nieuwe Magazine UX-interface op de Galaxy Pro-tablets. Deze interface is oorspronkelijk ontworpen voor tablets, maar nu is uitgelekt dat Samsung ook aan een smartphone-editie werkt.á

De Magazine UX-interface heeft veel weg van Microsofts kleurrijke Metro-interface uit Windows 8 met daarin elementen uit Samsungs eigen TouchWiz-interface. In de interface is onder meer de informatiedienst Google Now geintegreerd. Informatie wordt verder gepresenteerd in de vorm van kaarten, waarmee je snel toegang hebt tot informatie als vliegtijden, fitnessactviteiten, huidige locatie, tekstberichten, sportuitslagen, fietsdata en pakketverzenddata. Daarbij is Magazine UX via Samsungs S Voice met stemopdrachten te bedienen.

De verwachting is dat Samsung volgende maand de Samsug Galaxy S5 presenteert, en dat dat toestel waarschijnlijk de eerste smartphone met de Magazine UX-interface wordt.

Samsung Magazine UX-interface voor smartphones (via EVLeaks)
Samsung Magazine UX-interface voor smartphones (via EVLeaks)

IntoMobile