Interessant:

Plastische chirurgie-app verwijderd uit app stores

nieuws 17 januari 2014 om 13:11

Apple en Google hebben, na hevige protesten, de app 'Plastic Surgery' verwijderd uit de Apple App Store en Google Play Store. In de app, die geschikt werd geacht voor kinderen vanaf 9 jaar, moest liposuctie worden uitgevoerd.

De app was beschikbaar in de Apple App Store onder de naam 'Plastic Surgery for Barbie' en in de Google Play Store als 'Plastic Surgery'. De app was een gratis game, met als leeftijdsaanduiding 'vanaf 9 jaar'. In het spel moesten kinderen plastische chirurgie op een obesitas Barbie-achtig figuur uitvoeren, zoals het maken incisies met een scalpel en het wegzuigen van vet middels liposuctie.

Het spel kreeg een storm van protest op Twitter, niet alleen vanwege de inhoud (die als 'sexistisch' en 'niet geschikt voor kinderen' werd bestempeld), maar ook vanwege de beschrijvingen in de app stores (in de Google Play Store werd het dikke barbie-meisje omschreven als 'lelijk', wat bij veel mensen kwaad bloed zette). Apple en Google besloten daarom de app uit de App Stores te verwijderen.

Barbie-fabrikant Mattel benadrukt niets met de app te maken te hebben en geen licentie te hebben gegeven voor het gebruik van de Barbie-merknaam in het spel.

Plastic Surgery-app
Plastic Surgery-app

BBC