Interessant:

Samsung Galaxy Tab 3 Lite aangekondigd

nieuws 17 januari 2014 om 10:42

Samsung heeft haar Galaxy Tab 3-serie wederom uitgebreid, ditmaal met de Galaxy Tab 3 Lite 7.0. Dit is een compactere uitvoering van de originele Galaxy Tab 3 7.0.

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 is een compactere, slankere, eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de originele Galaxy Tab 3 7.0. Dit nieuwe Lite-model heeft een smallere schermrand (bezel), waardoor de tablet prettiger in gebruik met één hand is. De menubalk is geplaatst op de onderrand van het toestel, in plaats van op het scherm, wat volgens Samsung een 'betere schermervaring' oplevert. De Tab 3 Lite heeft een 3.600 mAh batterij en Samsung belooft dat je hiermee tot 8 uur achtereen video kan kijken, zonder tussentijds te hoeven opladen. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit af te spelen.

De tablet is daarnaast voorzien van een 1,2GHz dual-core processor, het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem, Samsungs TouchWiz-interface en een 2-megapixel camera aan de achterzijde met functies als Smile Shot (neemt automatisch een foto als iemand lacht), Shoot & Share (waarmee foto's meteen na opname kunnen worden gedeeld) en Panorama Shot (voor foto's van brede landschappen). Via de Samsung Link-functionaliteit is content altijd met andere mobiele Samsung-apparaten te delen. GPS, Bluetooth 4.0, WiFi en WiFi-Direct zijn standaard, 3G/HSDPA is optioneel.

Apps voor ChatON, Dropbox, Polaris Office, Flipboard, Chrome, Gmail, Google+, Google Maps, Google Hangout, YouTube, Google Search en Google Voice Search zijn standaard geinstalleerd op de tablet. Meer apps vind je via de Google Play Store en via de Samsung Apps Store. De Galaxy Tab 3 Lite komt in een witte of zwarte uitvoering. De tablet verschijnt volgende maand in Nederland voor een adviesprijs vanaf 159 euro. Eerder verscheen met de Galaxy Tab 3 Kids ook een speciale uitvoering van de Galaxy Tab 3 7.0 voor kinderen.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0
Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Samsung Tomorrow


Gerelateerde producten