Interessant:

Corning onthult Gorilla Glass Antimicrobial

nieuws 14 januari 2014 om 08:23

De Amerikaanse schermfabrikant Corning heeft vorige week op de CES 2014 in Las Vegas Gorilla Glass Antimicrobial gepresenteerd. Dit is een schermtechnologie met een anti-bacteriële laag.

Gorilla Glass Antimicrobial is net zo stevig en krasbestendig als het traditionele Gorilla Glass, maar beschikt als extra over een component van ionisch zilver, dat werkt als een anti-bacteriële beschermlaag. Corning belooft dat de laag de volledige levensduur van het scherm tegen bacteriën beschermt. 

Gorilla Glass Antimicrobial is geschikt voor het gebruik in muurpanelen, deuren, ramen en als schermtechnologie voor touchscreens die veel worden aangeraakt, zoals van smartphones en tablets. De anti-bacteriële laag is beperkt tot het touchscreen: de rest van je smartphone of tablet wordt er dus niet door beschermd. 

"Cornings Antimicrobial Gorilla Glass voorkomt de groei van algen, schimmels en bacteriën", aldus Corning-topman James R. Steiner. Tegelijkertijd zegt Corning echter "geen directe of indirecte claims te maken op de bescherming van gebruikers".

Het is niet bekend wanneer de eerste mobiele apparaten met een Antimicrobial Gorilla Glass-display op de markt komt. In 2012 en 2013 introduceerde Corning Willow Glass (flexibele displaytechnologie), Gorilla Glass 3 (nog dunner en steviger dan voorgaande Gorilla Glass-generaties) en Lotus XT Glass (dat bestand is tegen grote temperatuursverschillen). 

Gorilla Glass Antimicrobial
Gorilla Glass Antimicrobial