Interessant:

Vrouwen gebruiken vaker twee mobieltjes

nieuws 20 december 2013 om 12:12

Vrouwen hebben vaker een aparte mobiele telefoon voor zakelijk en privé gebruik dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Voiceworks in samenwerking met onderzoeksbureau inVotes.

In het onderzoek van inVotes werden 353 respondenten, waarvan 35 procent vrouw, gevraagd naar hun mobiele telefoongedrag. Vooral mannen maken gebruik van een mobiele telefoon voor zakelijk gebruik, 47 procent versus 24 procent vrouwen. Dat komt overeen met het feit dat vrouwen nog steeds achterblijven in de arbeidsparticipatie in Nederland volgens cijfers van het CBS.

De 24 procent vrouwelijke zakelijke mobiele telefoniegebruiksters uit het onderzoek van Voiceworks gebruiken vaker twee aparte mobiele telefoons voor zakelijk en privé gebruik. Dit gaf 45 procent aan versus 33 procent van de mannen. Vrouwen hebben dus vaker twee mobiele telefoons op zak dan mannen. Simone Brummelhuis, hoofdredacteur van Thenextwomen.nl: "Een verklaring voor het verschil zou kunnen zijn dat vrouwen vaker parttime werken en daarom minder vaak een mobiele telefoon van hun werkgever krijgen die ze voor zowel hun werk als privé mogen gebruiken".

Koen van Geffen, CEO van Voiceworks: "Een andere reden kan zijn dat vrouwen het fijner vinden om twee mobiele telefoons te gebruiken om zakelijke en privé gesprekken en berichten gescheiden te houden. Dat is echter niet nodig, want met een bereikbaarheidsapp als Reach kun je zakelijke en privé telefonie gemakkelijk uit elkaar houden en zelf regisseren".

Vrouwen gebruiken vaker twee mobieltjes
Vrouwen gebruiken vaker twee mobieltjes

portablegear.nl