Interessant:

iPhone 5S: best verkochte smartphone van oktober 2013

nieuws 14 december 2013 om 11:12

Volgens onderzoek van marktresearcher Counterpoint was de iPhone 5S werelwijd de beste verkochte smartphone van oktober 2013. Op plaats twee en drie staan de originele iPhone 5 en de Samsung Galaxy S4.

Het aanhoudende succes van de iPhone 5S is deels te verklaren uit het gegeven dat Apple het toestel in meerdere markten uitrolde. In oktober passeerde Apple dankzij de iPhone 5S in de Verenigde Staten Samsung. Daarnaast behield het zijn positie van smartphone-marktleider in Japan. Apple's aandeel in de smartphone-markt groeide in oktober in China naar 12 procent, waarmee het de derde grootste smartphone-fabrikant van het land werd. Het succes in China neemt in de toekomst alleen maar toe, omdat Apple onlangs een lucratieve deal sloot met de Chinese operator China Mobile.

De verkoop van de Samsung Galaxy S4 steeg in oktober weer enigszins, dankzij een prijsverlaging op verschillende markten. Maar door de komst van de Samsung Galaxy Note 3, Samsungs nieuwe vlaggenschipmodel, is de 'vlaggenschip-levenscyclus' van de S4 na ongeveer negen maanden voorbij. De Note 3 bereikte 40 dagen na de lancering al de vijfde plaats op de lijst van beste verkochte smartphones van oktober - opmerkelijk voor een phablet.

In de top 10 van beste verkochte smartphones zijn overigens slechts drie merken te vinden: Apple (3x), Samsung (5x) en Nokia (2x).

iPhone 5S
iPhone 5S

Counterpoint