Interessant:

Nokia Lumia 1520 eind januari 2014 in Nederland verkrijgbaar

nieuws 13 december 2013 om 17:24

De Nokia Lumia 1520 is in Nederland vanaf eind januari 2014 beschikbaar voor een adviesprijs van 679 euro. De Lumia 1520 is Nokia's eerste (6-inch) Windows Phone 8-phablet en ondersteunt de geavanceerde PureView-cameratechnologie.

De Nokia Lumia 1520, die afgelopen oktober werd aangekondigd, biedt de nieuwste fotografie- en beeldinnovaties van Nokia en is bovendien de eerste Windows Phone-smartphone met quad-core-processor. Daarnaast is het de eerste Nokia-smartphone met een 6-inchscherm met 1080p Full HD-scherm dat een uitstekende leesbaarheid buitenshuis biedt. Het grote scherm biedt de mogelijkheid om een derde rij tiles toe te voegen om apps sneller bij de hand te hebben.

De Nokia Lumia 1520 biedt onder meer een 20-megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS) die uiterst scherpe beelden maakt, ook in het donker. De Lumia 1520 bouwt voort op de oversampling- en zooming-technologie van de Lumia 1020 en optimaliseert deze innovaties voor een nog groter scherm. De nieuwe Nokia Camera-app combineert de veelzijdigheid van de Pro Camera met de burst-fotografie en videomogelijkheden van Smart Camera. Met de 'dual capture'-functie wordt er tegelijkertijd een lageresolutie- en hogeresolutiefoto gemaakt. Zo kan een scherpe 20-megapixelfoto in een lage resolutie makkelijk op sociale netwerken gedeeld worden, en de hogeresolutiefoto wordt automatisch opgeslagen om later te kunnen bewerken door bijvoorbeeld achteraf in te zoomen.

Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1520

Nokia Storyteller combineert voor het eerst PureView-beelden met HERE Maps, waardoor herinneringen op een nieuwe, dynamische en interactieve manier herbeleefd worden. De applicatie integreert automatisch foto's met HERE-locatie-informatie in een chronologische 'fotoreis' op een kaart. Zo weet iedereen waar een foto gemaakt is. Door vervolgens bij een foto uit te zoomen, verschijnt er extra informatie op de kaart, zoals locatiegegevens, reviews van bijvoorbeeld het restaurant waar de foto is genomen, en zelfs routebeschrijvingen. De beelden op de kaart komen zo tot leven door het automatisch afspelen van video, geanimeerde afbeeldingen en time-lapse foto's.

Met het ingebouwde Microsoft Office zijn documenten eenvoudig te bewerken en te delen voor maximale productiviteit. Word-, Excel- en PowerPoint-documenten onderweg bekijken en bewerken, en daarbij het originele formaat behouden, kan nog beter dankzij het 6-inchscherm en de QualComm Snapdragon 800-processor. Met de nieuwe Nokia Beamer-app kan je makkelijk content delen van de Lumia 1520 naar elk compatibel scherm met mensen in dezelfde ruimte of zelfs op een andere locatie door hen een link te sturen via social media, e-mail of sms.

De Nokia Lumia 1520 heeft een intern geheugen van 32GB dat uit te breiden is met 64GB via een microSD-kaart. Daarnaast kunnen bestanden ook bewaard worden in de gratis SkyDrive-cloud-opslag van 7GB. Het toestel ligt vanaf eind januari 2014 in de Nederlandse winkels in zwarte en in een rode uitvoering, voor een prijs van 679 euro.

Nokia Newsroom