Interessant:

Nederlanders hebben veel pech met mobieltjes

nieuws 13 december 2013 om 10:06

Nederlanders hebben veel pech met mobieltjes. Alleen autopech komt vaker voor. Dit blijkt uit de vandaag gelanceerde Nationale Pechmonitor van Nationale-Nederlanden.

Voor de pechmonitor zijn alle zichtbare social media berichten in 2013 geanalyseerd, in totaal ruim 457 miljoen. Hiervan gingen 209.500 berichten over pech. 7,15 procent van alle berichten was telefoon-gerelateerd. 'Sony Xperia', 'iPhone' en 'Samsung Galaxy' (zonder verdere aanduiding) waren de toestellen die binnen social media het meeste gemeld zijn in combinatie met telefoon en pech. De top 5 meest voorkomende pechgevallen bestaat uit autopech, telefoonpech, scooter/brommerpech, portemonneepech en tassenpech.

Op basis van de geo-data die met berichten worden meegestuurd, laat de pechmonitor ook zien welke van de in totaal 408 gemeentes in Nederland relatief (gecorrigeerd naar het totale aantal vermeldingen vanuit die gemeente) de meeste pechvermeldingen hadden in 2013.

Dé pechgemeente van Nederland is Huizen. Van alle tweets, Facebookposts en blogposts die vanuit Huizen in 2013 zijn verstuurd, was 1 op de 40 pech-gerelateerd. Daarmee staat ze ver voor Amsterdam. Een halve procent van alle social media-berichten verzonden vanuit de hoofdstad ging maar over pech. De meeste pechgevallen in Huizen betroffen ook autopech.

portablegear.nl