Interessant:

Samsung onthult dual-sim Galaxy-telefoons

nieuws 6 december 2013 om 12:55

Samsung heeft in de opkomende markten India en China nieuwe dual-sim Android-smartphones onthuld: de Galaxy S DUOS 2 (4-inch) en de Galaxy Win Pro (4,7-inch).

De Samsung Galaxy S DUOS 2 (S7582) komt in eerste instantie in India op de markt voor een prijs rond de 130 euro. Het toestel is net als zijn voorganger, de originele Galaxy S DUOS, een Android-smartphone met dual-simfunctionaliteit. Dat betekent dat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. Het toestel heeft een 4-inch display en draait op Android 4.2 Jelly Bean. Qua connectiviteit kan je rekenen op ondersteuning van 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, WiFi en WiFi-Direct. Aan de voorzijde is de DUOS 2 uitgerust met een 0,3-megapixel camera, aan de achterzijde met een 5-megapixel camera met LED-flitser en 720p HD-videorecorder. Het geheugen bedraagt 4GB en is uitbreidbaar middels microSD.

Samsung Galaxy S DUOS S
Samsung Galaxy S DUOS S

De Samsung Galaxy Win Pro (G3812), die eerst in China voor een nog onbekende prijs beschikbaar komt, is een verbeterde uitvoering van de voorgaande Galaxy Win. Belangrijkste vernieuwingen zijn de quad-core processor (was dual-core) en het Android 4.2-besturingssysteem (was Android 4.1). De Galaxy Win Pro is verder voorzien van een 4,7-inch qHD-display (960 x 540 pixels), een 5-megapixel met flitser en een VGA-frontcamera en 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Daarnaast worden bekende Samsung Galaxy-functionaliteiten, zoals Sound & Shot (enkele seconden geluid opnemen bij een foto) en Pop Up Play (tegelijkertijd terwijl je sms't of mailt een HD-video bekijken), ondersteund. Tot biedt de Galaxy Win Pro support voor dual-sim, zodat je simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken.

Het is nog niet bekend of Samsung de Galaxy S DUOS 2 en de Galaxy Win Pro ook in Nederland op markt brengt.

Samsung Galaxy Win Pro
Samsung Galaxy Win Pro

SammyHub