Interessant:

Gerucht: iPad Maxi krijgt 4K Ultra HD-display

nieuws 7 december 2013 om 11:16

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Maxi / iPad Pro, waaraan Apple momenteel zou werken, de beschikking over een groot 12,9-inch display met een 4K Ultra HD-resolutie.

De Chinese website PadNews zegt uit 'anonieme bronnen van Foxconn' gehoord te hebben dat Apple de nieuwe iPad Maxi, met een 12,9-inch display, aan het testen is. Nu is dat op zich geen nieuws, want geruchten over de iPad Maxi gaan er langer. Nieuw is echter dat de Chinezen weten te melden dat het 12,9-display van de tablet een 4K Ultra (dat is 3.840 x 2.160 pixels) resolutie display zal hebben. Als dit waar is, is de resolutie van de iPad Maxi twee keer zo hoog als van de huidige (9,7-inch) iPad Air.

Naast een 4K-model zou Apple ook een 2K-model (2.048 × 1.536 pixels, dezelfde schermresolutie als de iPad Air) van de iPad Maxi aan het testen zijn. De iPad Maxi staat in het geruchtencircuit ook wel bekend onder de naam iPad Pro. De verwachting is dat Apple het model in april 2014 introduceert. Apple heeft uiteraard vooralsnog nog niets bevestigd. Eerdere geruchten meldden dat ook de Samsung Galaxy S5 wordt voorzien van een 4K Ultra HD-scherm.

Afgelopen oktober werden de iPad Air en de de iPad mini 2 Retina aangekondigd.

Naschrift: de iPad Pro is 9 september 2015 officieel gepresenteerd.

iPad Maxi / iPad Pro (concept, via T3.com)
iPad Maxi / iPad Pro (concept, via T3.com)

TrustedReviews