Interessant:

Canon EOS M2 geintroduceerd in Japan

nieuws 4 december 2013 om 10:29

Canon heeft in Japan de Canon EOS M2 geintroduceerd, een kleinere uitvoering van de originele Canon EOS M met een geavanceerdere autofocus-technologie.

De Canon EOS M, die in juli 2012 verscheen, was Canons eerste compacte systeemcamera. Belangrijkste vernieuwingen op de EOS M2 zijn het compactere formaat (8 procent kleiner) en de geavanceerdere autofocus-technologie. Deze technologie (genaamd Hybrid CMOS AF II), zorgt ervoor dat de autofocusprestaties aanzienlijk sneller zijn dan op het originele model. Deze focusmodule stelt ook bij video-opnames voortdurend scherp. 

De overige specificaties verschillen niet veel ten opzichte van het eerste model. De EOS M2 beschikt ook over een DIGIC 5-beeldprocessor, een 18-megapixel APS-C-sensor, een verstelbaar 3-inch touchscreen, een ISO-bereik van 100 tot 12.800, een Full HD-videorecorder en een 4,6fps continu-opnamemodus. Tevens wordt nog altijd WiFi ondersteund, zodat snel bestanden naar de smartphone kunnen worden overgedragen. 

De Canon EOS M2 (die komt in het zwart of wit) verschijnt in december in Japan voor een prijs vanaf ongeveer 460 euro. Het is nog onbekend of de camera ook buiten Japan op de markt komt.

Canon EOS M2
Canon EOS M2

Akihbara News