Interessant:

Foxconn voert iPhone 5S-productie op

nieuws 30 november 2013 om 10:32

De Chinese fabrikant Foxconn voert de productie van de iPhone 5S flink op, zodat Apple aan de grote vraag naar het toestel in de aankomende feestdagen tegemoet kan komen.

Volgens The Wall Street Journal werken momenteel meer dan 1 miljoen werknemers van Foxconn de klok rond om aan de grote vraag naar de iPhone 5S te kunnen voldoen. Een Foxconn-fabriek in Zhengzou (Noord-China) draait momenteel op maximale capaciteit: ongeveer 300.000 mensen werken daar aan de productie van de iPhone 5S en de componenten ervoor. Voor elke productielijn zouden 600 werknemers benodigd zijn - waar dit bij de goedkopere iPhone 5C en de voorgaande iPhone 5 nog 500 werknemers per productielijn waren.

Foxconn zou momenteel 500.000 iPhone 5S-modellen per dag produceren, "de hoogste output ooit", volgens anonieme bronnen. Dankzij de hogere productie van Foxconn heeft Apple de leveringstijd van de iPhone 5S kunnen reduceren van 2 tot 3 weken naar 3 tot 5 dagen - en dat is belangrijk om te voorkomen dat consumenten tijdens de feestdagen voor de concurrentie kiezen.

Foxconn heeft een bijzonder slecht imago wegens vermeende kinderarbeidrellen en een explosie (in 2011) in haar Chinese fabrieken. Het van oorsprong Taiwanese bedrijf noemde de originele iPhone 5 in 2012 "het ingewikkeldste apparaat dat Foxconn ooit heeft gemaakt".

iPhone 5S
iPhone 5S

PC Mag