Interessant:

Vodafone versnelt uitrol 4G-netwerk

nieuws 18 november 2013 om 09:43

Vodafone versnelt de uitrol van 4G en biedt in april 2015 landelijke 4G-dekking in Nederland. De versnelde uitrol is mogelijk doordat Vodafone de komende drie jaar € 270 miljoen extra in zijn netwerkinfrastructuur investeert.

Vodafone-CTO Mallik Rao ziet de extra investeringen als een belangrijke stap voor Vodafone: "Het aantal klanten dat gebruik kan maken van Vodafone 4G is explosief gegroeid. We willen onze klanten altijd de beste netwerkervaring geven en gaan daarom in de komende drie jaar meer dan een miljard euro investeren en het 4G–netwerk versneld uitrollen. In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales."

Ruim 500.000 Vodafone-klanten kunnen op dit moment al gebruikmaken van 4G in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. Naast de versnelde uitrol van 4G investeert Vodafone onder andere in het verbeteren van de bestaande 2G- en 3G-netwerken. Zo gaat bijvoorbeeld een deel van het geld naar de inzet van zogenaamde small cell-technologie, waarmee Vodafone de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden nauwkeurig kan verhogen.

Vodafone: Infographic 4G in Nederland (#FastForward)
Vodafone: Infographic 4G in Nederland (#FastForward)

portablegear.nl