Interessant:

Bitcoin meer waard dan ooit

nieuws 14 november 2013 om 10:16

De waarde van Bitcoins, digitale valuta waarmee alleen op internet betaald kan worden, is voornamelijk door een grote vraag van investeerders uit China, hoger dan ooit. Eťn Bitcoin heeft nu een recordwaarde van 395 dollar (295 euro).

Bitcoins werden in 2010 anoniem†gecreŽerd en kunnen alleen online worden uitgegeven. Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen.†

Met Bitcoin op mobiele telefoons kan je betalen via het eenvoudige "scan-and-pay". Je hoeft geen kaart in te steken of een PIN-code in te voeren. Om een betaling te ontvangen, hoef je alleen een QR-code te tonen in een Bitcoin-app op je mobiel en die te laten scannen door degene die geld aan jou wil geven. Of je hoeft telefoons alleen maar tegen elkaar te houden, als je allebei telefoons met NFC-radiotechnologie hebt.†Met Bitcoin kan je betalingen tegen zeer lage kosten verzenden en ontvangen. Met uitzondering van speciale gevallen als microbetalingen, worden er geen kosten in rekening gebracht.

De prijs van een Bitcoin schoot omhoog naar 266 dollar (198 euro)†in april 2013†, toen er veel vrees was dat een bankrun in Cyprus de stabiliteit van de euro in gevaar zou brengen. Toen de crisis in Cyprus echter weer over was, daalde de prijs enorm naar 50 dollar (37 euro) - wat investeerders bevestigde in hun vermoeden dat beleggen in Bitcoins riskant is. Door een grote vraag uit China is de waarde van een Bitcoin de afgelopen weken echter weer aanzienlijk gestegen naar ongeveer†395 dollar (295 euro). Dit zou onder meer komen door positieve reportages over Bitcoin op het Chinese CCTV-televisienetwerk en in de Chinese staatskranten. Daarnaast steeg de populariteit van Bitcoin in China nadat Baidu, de Chinese Google-concurrent, aankondigde van plan te zijn om Bitcoin als betalingsmiddel voor verschillende services te accepteren.

CNN