Interessant:

Robuuste Cat B15 smartphone in Nederland

nieuws 7 november 2013 om 13:22

Caterpillar Cat Phones brengt voor een adviesprijs van 329 euro de Cat B15 in Nederland op de markt. De B15 is een robuuste smartphone met een 4-inch multitouch display.

De Cat B15 draait op Android 4.1.2 Jelly Bean en heeft een 1GHz dual-core processor aan boord. Het toestel wordt beschermd door een zilveren aluminium case met rubberen schokdemping, wat de weerstand tegen vallen aanzienlijk verhoogt. Daarnaast is de Cat B15 IP67 gecertificeerd, de industriestandaard voor apparaten die stof- en waterdicht zijn en dus bestand tegen onderdompeling tot een meter onder water gedurende 30 minuten.

Het robuuste ontwerp van het toestel zorgt ervoor dat hij een val van 1,8 meter hoogte probleemloos doorstaat en in het water mag terecht komen zonder dat het toestel stukgaat. Het multi-touch scherm van 4-inch is stofdicht, heeft krasvast Gorilla Glass en is ook met natte vingers te bedienen. De B15 weegt slechts 170 gram, heeft een 5-megapixel camera aan boord en biedt tot 26 dagen autonomie in standby-modus.

"De Cat B15 is een robuuste smartphone die onder zware werkomstandigheden blijft presteren en tegelijkertijd een uniek en herkenbaar design heeft. Waar andere toestellen er alleen maar goed uitzien, combineert de Cat B15 de geloofwaardigheid en bewezen kwaliteit van het gerenommeerde Cat-merk met de nieuwste mobiele technologie in een betrouwbaar en duurzaam product", vertelt Dave Floyd, Director Technology bij Bullitt Mobile Ltd, de wereldwijde licentiehouder voor Cat Phones. "Met dit toestel evolueert het segment van de robuuste mobilofoons naar robuuste smartphones. Het is ons doel om in 2015 marktleider te zijn binnen dit segment", voegt Floyd er nog aan toe.

De Cat B15 is verkrijgbaar aan een adviesprijs van 329 euro. Voor professionals die de functionaliteit van een smartphone niet nodig hebben maar op zoek zijn naar een mooi ogende en robuuste mobiele telefoon biedt Cat Phones de B25 met adviesprijs van 129 euro aan.

Samsung en Sony bieden momenteel ook robuuste Android-smartphone aan met de Samsung Xcover 2, de Sony Xperia Z, de Sony Xperia ZR, de Sony Xperia Z1 en de Sony Xperia Z Ultra.

Cat B15
Cat B15

portablegear.nl